Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Winkelcentrum Forum Duisburg

Winkelcentrum Forum Duisburg

Voordat je dit winkelcentrum binnengaat raad ik je aan om even vanaf een klein afstandje naar boven in de lucht te kijken. Dan zie je namelijk de zogenoemde indrukwekkende gouden ‘Jakobsladder’ die enorm hoog is.

Winkelcentrum Forum Duisburg
De gouden ladder die tot in de hemel reikt is prachtig om te zien en markeert de hoofdingang van het Forum en is in totaal 54 meter hoog waarvan 35 meter buiten. Binnen kun je de gouden ladder natuurlijk ook zien want deze begint al op de parkeerplaats door de etages heen naar boven.

In dit shopping center zijn rond de 80 winkels waaronder een groot Saturn filiaal en het warenhuis Karstadt dat ook is geïntegreerd in het gebouw. Deze Karstadt ziet er van buiten ook mooi uit door de vele raampartijen. Er zijn in totaal drie verdiepingen waar je wel een hele dag kunt doorbrengen met zowel winkels als gastronomie.
Winkelcentrum Forum Duisburg ©pascale hansWinkelen Duisburg
Om enkele winkels te noemen, de boekhandel Mayersche, de DM drogist, schoenenzaken, kledingzaken als Bonita, Biba, H&M, The Sting en vele anderen. Herenkledingzaken als Pohland, Tom Tailor of Wallbusch.

Gastronomie in het Forum
Van Starbucks tot ijssalon, pizza of sushi, er zijn veel verschillende tentjes waar je wat kunt eten of even een kop koffie drinken. Kijk even op hun website op welke verdieping ze zitten. En vergeet niet dat Karstadt met hun eigen formule Le Buffet ook een terras heeft op de derde verdieping, dat is erg leuk in de zomer.
Winkelcentrum Forum Duisburg ©pascale hansOpeningstijden maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 20.00 uur.

Klik hier voor de website
Vervoer: U901 en uitstappen König-Heinrich-Platz
Claubergstraße 1A, Wijk Centrum