Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Weekmarkt van Münster met de mooiste producten

Weekmarkt van Münster met de mooiste producten

Met meer dan 150 marktkramen en gelegen op het prachtige plein bij de kathedraal is de weekmarkt van Münster een paradijs aan mooie en authentieke levensmiddelen. Je kunt er het beste fruit, groente, vis, bloemen, delicatessen en ook veel zelfgemaakte maaltijden die prachtig zijn verpakt en superlekker zijn kopen. De markten in Duitsland zijn weliswaar duurder dan in Nederland, maar je gaat er naartoe vanwege de buitengewoon goede kwaliteit. De markt is twee keer per week op woensdag en op zaterdag van zeven uur in de ochtend tot half drie in de middag.
Wochenmarkt Münster ©pascale hans

Ik kan alle kramen wel opnoemen maar dat is onmogelijk, dus ik heb een kleine selectie van enkele bijzondere kramen gemaakt:

Jalall D’or
Deze kraam nummer 87 heeft allerlei lekkere noten en gedroogde kruiden uit de hele wereld. Op hun wagen staat de spreuk ‘Verführung aller Sinne’ en hier kun je van Wasabi noten, wilde Erdnusskerne (erg lekker) tot gedroogde ananas alles kopen. En een favoriet vind ik toch wel de Zimt-Mandeln (kaneelamandelen). Het wordt in een zakje verpakt met gedichten erop zoals van Heinrich Heine of Isabel Lipthay zodat het ook leuk is om als geschenk te geven. Ze hebben ook een online winkel.
Klik hier voor de website
Wochenmarkt Münster ©pascale hansDer Olivenstand
Sinds meer dan 25 jaar heeft Martin Winterhoff zijn kraam met de lekkerste olijven van een hele goede kwaliteit. Ook verkoopt hij pesto variaties van eigen fabricage. Daarnaast vind je delicatessen als peperoni en tomaten, schapenkaas, olijfolie en mooie azijnsoorten. De producten worden in eigen huis vervaardigd zonder toevoegings- en conserveringsstoffen. De kraam staat op nummer 77.

Klik hier voor de website
Wochenmarkt Münster ©pascale hansFruit- en groentestand Marianne Löbke
Op deze stand nummer 15 vind je niet alleen groente en fruit dat van eigen land komt maar ook heerlijke marmeladen en conserven die in leuke weckpotten zijn verpakt en dat ook leuk als cadeau is. De asperges zijn van eigen productie evenals het complete fruitassortiment en in de herfst de pompoenen. Je kunt ze zelfs op hun eigen boerderij bezoeken waar ze een Hof-Café hebben.

Klik hier voor de website
Wochenmarkt Münster ©pascale hans
Er zijn veel biologische waren met mooie etenswaren zoals Cadés Bio-Käse die op kraam 61 staan. En eigengemaakte Reibekuchen naar eigen recept bij Reibekuchen Stürzl op nummer 42 en als laatste een bakker Essmann’s Backstube op nummer 94 die ook een prijs gewonnen heeft. Zij verkopen veel biologische producten.

Openingstijden: elke woensdag en zaterdag van 07.00 – 14.30 uur op de Domplatz

Klik hier voor de website van de weekmarkt
Domplatz Wijk: Centrum

Wij waren op pad met Geheim over de grens en kregen er een zeer interessante rondleiding. Klik hier voor hun website
Wochenmarkt Münster ©pascale hans