Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Villa Hügel in Essen van de familie Krupp

Villa Hügel in Essen van de familie Krupp

De Villa Hügel in Essen van de familie Krupp is erg leuk om te bezoeken. Het ligt heerlijk in een park en is van binnen schitterend om te zien. De villa is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp en nu is het museum met de firma- en familiegeschiedenis. Daarnaast worden in deze prachtige villa ook kamerconcerten gegeven.

Villa Hügel in Essen van de familie Krupp
De villa werd van 1870-1873 door Alfred Krupp gebouwd en heeft 269 kamers op een oppervlakte van 8100 vierkante meter. Het ligt in een ongelooflijk mooi park van 28 hectare groot met vaak mooie uitzichten.

Er hebben drie generaties in de villa gewoond en er is meerdere malen verbouwd. Er zijn vele kamers met wandtapijten, schilderijen, mooie houten trappen, bibliotheek en veel meer. Alleen wat er nodig was aan personeel om het gebouw te onderhouden is ongelooflijk, bij de eerste generatie 66 mensen, de tweede had 570 medewerkers om het gebouw en de tuinen te onderhouden.
Derde generatie
En de derde generatie Bertha had in het begin van de eerste wereldoorlog 658 mensen in dienst. Bertha Krupp werd al met 16 jaar erfgename na de vroege dood van haar vader van het imperium. Met 20 trouwde ze met Gustav von Bohlen und Halbach en ze kregen 7 kinderen. In hun tijd werd er enorm veel aan het landgoed gedaan, zowel in het huis als de tuinen. Er werd een schilderijen galerij gemaakt en er kwamen twee series van wandtapijten bij. In 1943 kreeg Alfred Krupp von Bohlen und Halbach de firma. Hij was het laatste familielid dat de villa bewoonde. In april 1945 namen de Amerikanen de villa in beslag en maakten het tot verblijfplaats van de geallieerden van de kolen controle commissie. Pas in juli 1952 werd het aan de familie teruggegeven die er echter niet meer terug wilden keren. Nu is het eigendom van de stichting Alfried Krupp von Bohlen und Halbach. Deze stichting bevordert projecten in het binnen- en buitenland op het gebied van gezondheid, sport, literatuur, muziek en beeldende kunst, wetenschap en onderwijsstysteem.

Klik hier voor de website van de stichting

Meer geschiedenis Familie Krupp

De familie Krupp is vanuit Nederland in de tweede helft van de 16e eeuw naar Duitsland geëmigreerd. De eerst Krupp was Arnold of Arndt Krupp, ook wel Krupe genoemd. Hij was een koopman en handelde voornamelijk in wijn, kruiden en ijzerwaren. De handel bleef hun economische status, maar ze waren ook bereid om nieuwe dingen te leren. Ook de vrouwen in de familie hadden vaak een verantwoordelijke rol, zo liet Helene Amelie Krupp (1732-1810) stoffen weven en verven, richtte een snuiftabak molen op en verkreeg aandelen in steenkolenmijnen. In 1811 richtte haar kleinzoon Friedrich Krupp een gietstaalfabriek op.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur en op maandag gesloten.

Vervoer: S Bahn lijn 6 tot halte Hügel

Adres: Hügel 15 Wijk: Bredeney
Klik hier voor de website