Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Tante Ju van Lufthansa wordt vliegend monument

Tante Ju van Lufthansa wordt vliegend monument

Ze is één van de oudste, kleinste en langzaamste nog vliegende actieve passagiersvliegtuigen ter wereld. Door vele fans in het binnen- en buitenland wordt ze liefdevol Tante Ju genoemd of anders ook wel respectvol ‘Grande Dame van de luchten’. Nu krijgt deze oldtimer die gebouwd werd in 1936 in de Junkers-vliegtuigfabriek in Dessau een eer toebedeeld zoals nog geen enkel passagier vliegtuig dat heeft gekregen.

Tante Ju van Lufthansa wordt vliegend monument
Binnenkort wordt de Ju 52 zoals de officiële naam is onder monumentenzorg geplaatst als beweeglijk monument. Dit is ook een eer voor het levenswerk van de legendarische Duitse ingenieur, luchtvaartpionier en ondernemer Hugo Junkers.

Leuke weetjes over Tante Ju
Iedere zomer vliegt dit historische vliegtuig nog met speciale vluchten. Op de website van de stichting kun je het ‘Flugplan’ bekijken en leuke rondvluchten vanuit verschillende Duitse steden boeken zoals bijvoorbeeld uit Bremen, Dortmund, Hamburg, Keulen, München en vele andere Duitse steden.

Er worden tot zo’n 10.000 passagiers mee vervoerd in de zomer.

Er zijn speciale Ju 52 vakmensen die iedere winter rond de 4000 werkuren besteden aan het grondig doorchecken en het weer topfit maken van deze machine voor het volgende vliegseizoen.
Tante Ju van Lufthansa wordt vliegend monumentFoto: Burkhard Jacobfeuerborn © Deutsche Lufthansa Berlin-Stiftung

Klik hier voor de website van de Duitse Lufthansa Berlin-Stiftung