Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Steigenberger Park Hotel in Düsseldorf

Steigenberger Park Hotel in Düsseldorf

Het Steigenberger Park hotel in Düsseldorf ligt op een prachtig adres namelijk de Königsallee oftewel de Kö en aan een leuk klein park dat Hofgarten heet.

Steigenberger Park hotel in Düsseldorf
Klassieke elegantie en Franse Esprit ontvangen de gasten in de lobby van het Steigenberger Park hotel in Düsseldorf. Na beëindiging van de renovaties in het Grand hotel zijn de hal, de bars en het restaurant net als de mooie kamers licht, royaal en open.

De hotellobby heeft Crema marfil, een hoogwaardige lichte kalksteenbodem. Er zijn lichte meubels en als blikvanger de twee historische Louis Vuitton kisten die nu als tafels dienen.
Steigenberger Park Hotel in DüsseldorfSteigenberger Eck
In deze lounge, bar en bistro in één worden onder de zware kroonluchter van 850 kilo diverse gerechten en een keuze uit 53 exclusieve champagnesoorten aangeboden. Het royale terras voor de Steigenberger Eck is barrière vrij en van daaruit kijk je fantastisch uit op de Kö.

Restaurant Artiste
In de wintergarten is het restaurant Artiste met uitzicht op de Königsallee. Je hebt sinds kort ook een fantastisch uitzicht op de nieuwe Kö Bogen van de New Yorkse architect Daniel Libeskind en de gerenoveerde Hofgarten. De keuken is Frans met bijvoorbeeld klassiekers vom Grill.

Geschiedenis Steigenberger Park hotel
Het indrukwekkende hotel werd rond 1900 gebouwd omdat in 1902 een grote kunsttentoonstelling plaatsvond waar behalve de keizer ook vele adelijken naar toe kwamen. Het hotel werd in de Louis XVI stijl gebouwd en de krant roemde het destijds met Aufsehen erregend, modern und komfortabel. Nieuwigheidjes toen waren de nieuwe wandkasten (geen kastmeubel), een telefooninstallatie met een huistelefoon in iedere kamer en geluidloze liften.
In 1936 en 1937 werd het hotel volledig gerenoveerd maar in 1944 werd het door een bomaanval zeer zwaar beschadigd. Pas in 1954 werd het hotel weer geopend. Het moest volledig worden opgeknapt en gemoderniseerd. Enkele beroemdheden die in dit mooie hotel hebben overnacht zijn Zara Leander, Marlene Dietrich, verschillende bondskanseliers als Adenauer, Schmidt, Brandt, Kohl en Schroeder.

Kamers

De prachtige 130 kamers zijn op een elegant Frans voorbeeld geïnspireerd. De vriendelijke kleuren beige-, grijs-, bruin- en blauwtinten domineren de ruimtes. Voor de wanden is elegant Toile-de-Jouy behang gekozen, werkelijk prachtig. Er is speciaal voor het hotel ontworpen meubilair in de kamers en kunstobjecten die iedere kamer een individueel edel tintje geven. Natuurlijk zijn de kamers van alle gemakken voorzien.

Copyright foto’s: Steigenberger Hotels AG

Vervoer: 715 of 712 en uitstappen bij Jan Wellem Platz

Königsallee 1a Wijk: Centrum
Klik hier voor de website