Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Stadtrundfahrt in Hamburg

Stadtrundfahrt in Hamburg

De Stadtrundfahrt in Hamburg kun je met de rode dubbeldekker bussen doen en is erg handig en leuk. Vooral als je voor het eerst in de stad Hamburg bent en niet zoveel tijd hebt kun je op deze manier een goede indruk opdoen van de stad. Vergeet niet om als het even kan boven plaats te nemen omdat je dan direct mooi uitzicht op de boten op de Elbe hebt als je wegrijdt vanaf het startpunt St. Pauli – Landungsbrücken 1-2. Er is nog een ander vertrekpunt namelijk het Centraal Station als je daar wilt beginnen.

Stadtrundfahrt in Hamburg
De toer met de bus duurt ongeveer 90 minuten als je zonder stops wilt meerijden en kost in 2015 € 17,50 voor een volwassene. Als je de Hamburg Card hebt, student of 65+ bent kost het ticket je  € 15,-.  Je kunt ook een familieticket kopen. De tickets kun je gewoon bij de bus kopen.

Tagesticket Stadtrundfahrt in Hamburg
Met de dagkaart kun je de hele dag bij 28 verschillende haltes opstappen of uitstappen en zo kiezen welke wijken of welk museum je wilt bezoeken.

De leukste stops tijdens de Stadtrundfahrt
Stadtrundfahrt in Hamburg ©pascale hansVölkerkunde Museum
Leuke stops zijn bijvoorbeeld nummer 12 bij de Rothenbaumchaussee waar het Völkerkunde Museum is maar ook de witte villawijk in de buurt waar je de mooiste en grootste huizen kunt zien en lekker rond kunt struinen.

Rathausmarkt
Op nummer 22 is de Rathausmarkt en dit is het centrum van de stad met veel winkelstraten zoals de chique Neuer Wall, Grosse Bleichen en Hohe Bleichen en de bekende Jungfernstieg.

Buiten Alster
Bij nummer 10 Fontenay kun je uitstappen als je zin hebt om een stuk langs de Buiten Alster te wandelen en natuurlijk is de nieuwste wijk Hafencity ook een bezoek waard. Dan moet je uitstappen bij nummer 3 de Marco Polo Terrassen en dan kun je bij nummer 4 waar het schitterende Maritimes Museum is weer opstappen. Echt een aanrader…
Stadtrundfahrt in Hamburg ©pascale hans

Let op dat er verschillende tijden zijn in de zomer of winter met de Stadtrundfahrt.

Klik hier voor de website van de Rote Doppeldecker bus

Je kunt via het Hamburg Tourismus bureau meer informatie bekijken.
Klik hier voor de website ervan