Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Slapen, eten en snoepen in Osnabrück

Slapen, eten en snoepen in Osnabrück

Over het gezellige stadje Osnabrück zal ik nog veel schrijven want er is veel over te vertellen. Nu alvast enkele tips om te overnachten, twee om te eten en eentje om te snoepen. Waarom snoepen? Omdat de familie Leysieffer in Osnabrück met hun eerste heerlijke Konditorei is gestart in 1909 en wie had kunnen weten dat ze zo succesvol zouden worden met heerlijke bonbons waarvan de Himmlischen de bekendste zijn.

Slapen, eten en snoepen in Osnabrück
Osnabrück is een ongelooflijk leuk stadje om even een weekendje naartoe te gaan. Het is overzichtelijk en heeft leuke oude steegjes, een Altstadt en heel veel leuke authentieke winkeltjes. Het ligt op rond de 223 kilometer vanaf Utrecht, dus dat is gemakkelijk te rijden voor een weekendje Osnabrück.
Slapen, eten en snoepen in Osnabrück ©pascale hans

Hotel Westerkamp
Dit viersterren hotel ligt net buiten het centrum maar heeft behalve een eigen parkeerplaats ook schuin tegenover het hotel een bushalte. Je bent met de bus in enkele minuten in het centrum. Het is een familiehotel waar met veel liefde het ontbijt is klaargemaakt, ik heb er superlekker ontbeten en zelden zulke mooi opgemaakte hapjes gezien. Het restaurant is leuk ingericht en in de zomer is er zelfs een Biergarten waar in de zomer vaak BBQ-buffet wordt aangeboden. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien. Dit familiehotel is erg leuk en vriendelijk en bijzonder handig als je met de auto komt.

Adres: Bremer Straße 120 (net buiten het centrum)
Klik hier voor de website
Slapen, eten en snoepen in Osnabrück ©pascale hans
Walhalla Romantik hotel

Het romantik hotel Walhalla ligt midden in de Onabrücker Altstadt net om de hoek van de historische marktplaats met het raadhuis van de Westfälischen vrede. Het hotel stamt uit de 17e eeuw en is een viersterren hotel. Er zijn 70 kamers en suiten die individueel zijn ingericht met heerlijke badkamers en het ontbijt in de oude historische zaal is heerlijk. Er is een Welness Oase met Spa en massages waar je verschillende schoonheidsbehandelingen kunt nemen. En de David Lounge is ’s winters een gezellige Wintergarten  en in de zomer is het een Biergarten. Het hotel heeft veel verschillende arrangementen, kijk daarvoor op hun website.

Adres: Bierstraße 24 Wijk: Centrum
Klik hier voor de website
Slapen, eten en snoepen in Osnabrück ©pascale hans
Hausbrauerei Rampendahl
In dit restaurant met eigen brouwerij hebben wij gegeten en ook een rondleiding gekregen over het brouwen van het bier. De grote brouwketels staan direct naast het restaurant dat twee verdiepingen heeft. Het eigen gebrouwen bier heeft namen als Rampendahl Hell, Rampendahl Spezial en Rampendahl Weizen. Maar er is ook eigen gebrande kruidenlikeur en misschien kun je de Rampendahls Williamsbirne eens proberen, erg lekker…

Adres: Hasestraße 35 Wijk centrum
Klik hier voor de website
Slapen, eten en snoepen in Osnabrück ©pascale hans
Restaurant Le Feu
Je hebt in restaurant Le Feu uit maar liefst dertig verschillende Flammkuchen de keuze. Van hartige Flammkuchen, zoete-, vis- tot vegetarische, ze zijn allemaal erg lekker. Bijvoorbeeld de orginele Elsässer Art gratiniert met crème fraiche, uien, spek en kaas of de Serrano dat wordt belegd met crème fraiche, Rucola, Parmezaanse kaas en de Spaanse rauwe Serrano ham. En misschien kun je daarna een zoete Flammkuchen als toetje delen met appel en Calvados likeur of de frambozen. Heerlijk…

Adres: Martinistraße 94
Klik hier voor de website
Slapen, eten en snoepen in OsnabrückDe bonbon Himmlischen van Leysieffer
Bij Leysieffer kom je eerst de winkel binnen waar de chocoladelucht je verwelkomt en je de schappen vol bonbons ziet liggen voordat je in het Konditorei gedeelte komt. In Osnabrück is het allemaal begonnen in het jaar 1909. Toen begon Ulrich Leysieffer met zijn vrouw Emilie een banketbakkerij. In 1936 werd er met de productie van bonbons gestart en in 1950 was de praline met de mooie naam Hemels ‘Himmlischen’ direct al een succes. De Himmlischen is een bonbon met een zacht smeltende vulling die vaak gekopieerd wordt maar het is nog niemand gelukt het te evenaren. Als je deze proeft begrijp je waarom het zo megalekker is. In het café kun je ontbijten, lunchen of lekker koffie drinken met taart. Ik heb voor lunch de Leysieffer Hausteller genomen dat bestaat uit Norwegischer Räucherlachs, Shrimps in Dillrahm, Matjes eingelegt mit ofenfrischer Baguette und Butter. Heerlijk…
Leysieffer vind je in vele steden in Duitsland.

Openingstijden: maandag – vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 07.30 tot 18.00 uur.

Adres: Krahnstrasse 41 Wijk: centrum
Klik hier voor de website
Slapen, eten en snoepen in Osnabrück ©pascale hansGeheim over de Grens
Ik was op stap met Geheim over de grens waar je veel informatie vindt over alle leuke plaatsen niet ver over de grens zoals fietstochten, kerstmarkten, uitstapjes met kinderen enzovoorts. Je kunt ook arrangementen via hun website boeken.
Klik hier voor de website van Geheim over de grens