Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Shoppen op de hippe Redlinger Straße in Osnabrück

Shoppen op de hippe Redlinger Straße in Osnabrück

Je kunt je helemaal uitleven in de stad Osnabrück wat winkelen betreft. Het centrum is lekker compact met veel winkelketens maar daarnaast zijn er veel leuke straatjes te vinden waarin de mooiste winkels gevestigd zijn. Zo kan ik je de hippe Redlinger Straße in Osnabrück van harte aanbevelen.

Winkelen op de Redlinger Straße
De Redlinger straße staat ook bekend als de ‘Coolste straat van de stad.’ Niks grote ketens maar allemaal leuke aardige ondernemers die wat anders aanbieden. Om in het Duits te spreken: ‘So eine schöne bunte Mischung von kleinen Läden.’ Van mooie Tape Art producten door kunstenaars, leuke kinderkledingwinkels met mooie Duitse merken tot een jonge Duitse designer die tassen van gerecycled materiaal maakt.
En een hapje en drankje vind je er ook…
Osnabrück ©pascale hansMadeinosnabrueck + friends
Het is het bekende verhaal, werkeloos geworden en toen als kunstenaars begonnen met het maken van producten uit oude materialen. Je ziet prachtige skateboards die zijn omgebouwd tot lampen of kapstok. Van oude kopjes en schotels hebben ze ook schitterende lampen gemaakt. Er zijn meer dan 40 producten die de kunstenaars Steve McGuire en Kathrin Lazaruk ontwerpen. Wat ook heel erg leuk is, is de Tape Art. Niet voor niets hangt er een muur vol cassettebandjes. Deze gebruiken ze om mooie portretten te maken van Kurt Cobain, Bob Marley en veel andere artiesten.
Madeinosnabrueck, Osnabrück ©pascale hansMadeinosnabrueck, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 5
Klik hier voor de website

Handsome mode
Hier worden mooie merken verkocht zoals het Belgische Nathalie Vleeschouwer, Noa Noa, Avoca, Minga Berlin en Ellen Eisemann.
Handsome, Osnabrück ©pascale hansAdres: An der Katharinenkirche 10/hoek Redlingerstraße
Klik hier voor de website

Gatto Moro gourmet
Dit kleine winkeltje annex Italiaanse Wein en Feinkosthandel biedt behalve wijnen en de fijnste Italiaanse olijfolie ook antipasti, veel panini en super salades. Er zijn maar 7 zitplaatsjes en een klein terrasje maar het eten smaakt heerlijk vooral de Vitello Tonnato voor rond de 8 euro en een kopje espresso kost maar 1 euro. (Waar vind je dat in Nederland?)
Gatto Moro gourmet, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 11

Pink Milk kinderkleding en speelgoed
Deze superleuke kinderkleding winkel heeft niet alleen kleding en speelgoed maar ook een groot assortiment aan serviesgoed, lampen en kinderboeken. De eigenaresse Danielle Wefel vertelt welke mooie Duitse kinderkledingmerken ze verkoopt. Max und Lotte, Green Cotton, het bekende speelgoedmerk van Käthe Kruse dat heel mooi is en het merk Belly Button dat van de ex vrouw van de bekende acteur Till Schweiger is. (Je weet wel, hij speelt soms de hoofdrol in Tatort).
Pink Milk, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 4
Klik hier voor de website

STIL-MIX
Over de prachtige tassen die de jonge designer Evelina Wert maakt van gerecycled materiaal zoals stoffen van oude sofa’s, resten van rundleer dat voor meubels wordt gebruikt en andere restmaterialen is al een artikel. Ik heb nog steeds spijt dat ik niet die schitterende grijze Shopper bij haar heb gekocht. Neem zelf maar een kijkje en loop haar winkel binnen als je in Osnabrück bent.
STIL-MIX, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 3

Schlecks ijs
Deze kleine ijssalon is ingericht in de kleurtjes die ijsjes vaak hebben, van pistache groen, framboosrood en andere zachte tinten. Je kunt qua ijs eerst de grootte bepalen, dan de ijssoort en als laatste kies je een Zutat (bijvoegsel) uit. Bijvoorbeeld fruit, nootjes of chocolade erop. Er zijn zelfs meer dan 100 Zutaten, dus er zit vast iets bij wat jij lekker vindt.
Schlecks, Osnabrück ©pascale hansSchlecks, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 13
Klik hier voor de website

Barösta Kaffeebar
Op de Redlingerstraße nummer 1 is een gezellige koffiebar waar de koffie zelf geroosterd wordt en waar je ook een hapje kunt eten of een heerlijke zelfgebakken stuk taart kunt proeven. De koffiesoorten komen uit de hele wereld en je kunt deze ook kopen om mee te nemen. De winkel annex café is gezellig in woonkamersfeer ingericht.
Barösta Kaffeebar, Osnabrück ©pascale hansAdres: Redlingerstraße 1
Klik hier voor de website

Copyright foto’s: Pascale Hans
Osnabrück ligt rond de 223 kilometer vanaf Utrecht, dus dat is gemakkelijk te rijden voor een weekendje Osnabrück.

Wij waren op stap met Geheim over de grens die volop goede tips in het grensgebied heeft.
Klik hier voor de website: