Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Selderijsalade met Pecan noten

Selderijsalade met Pecan noten

Bleekselderij is een zeer gezonde groente en heerlijk voor salades, door sauzen en in soepjes. Salades met bleekselderij maak ik vaak in het voorjaar en zomer omdat ze zo heerlijk fris zijn en je het met veel ingrediënten kunt maken. Normaal doe ik er altijd walnoten bij maar ik heb dit pas met Pecan noten gegeten en dat is echt ongelooflijk lekker. Een recept van mijn vriendin Caroline.

Bleekselderij weetjes:
Bleekselderij is gezond want het is cholesterol-verlagend. En er zitten veel vitamines in zoals vitamine B en vitamine C.

Benodigdheden voor ongeveer 4 personen:
1 pak bleekselderij
2 appels
100 gram naturel pecan noten
Vaste blauwe schimmelkaas
Mayonaise
Magere yoghurt
Peper, zoals de pepermix met citrus en knoflook
Selderijsalade met Pecan noten

De stengels van de bleekselderij loshalen en wassen. Van de uiteinden een stukje afhalen en wegdoen. De selderij in smalle reepjes snijden. En de schimmelkaas ook in blokjes snijden. De appels schillen en in stukjes snijden. De pecan noten kun je ook iets kleiner snijden maar is niet perse nodig, ze kunnen ook als hele noten door de salade.

In een saladekom 2 eetlepels mayonaise met yoghurt mengen totdat het een romige saus is. De pepermix erbij doen. Dan de bleekselderij, de kaas, appels en de noten erbij en goed mengen.

Lekker met vers brood of stokbrood.

Guten Appetit!

One Comment

  1. Lijkt me heerlijk, ga ik zeker proberen!