Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Schloss Marienburg bij Hannover

Schloss Marienburg bij Hannover

Het Schloss Marienburg kun je al in de verte zien liggen op een heuvel en ligt op rond de 20 kilometer zuidelijk van Hannover aan de zuidwestelijke berghelling. Het was de authentieke zomerresidentie van de Welfen, het oudste vorstenhuis van Europa en het hoort tot de belangrijkste neogotische historische monumenten van Duitsland. Ik was erg onder de indruk want het is inderdaad een romantisch kasteel met afwisselingsrijke façades, toren- en dakvormen en een schitterende inrichting met 140 ruimtes en zalen. Het werd in 1867 door Koning Georg V., de laatste monarch van het koninkrijk Hannover gebouwd voor zijn vrouw, koningin Marie.
Schloss Marienburg bij HannoverTheater rondleiding ‘Liebe, Macht und Lebensart’
Wij worden door de spookachtige overgrootmoeder van Europa, hertogin Eleonore d’Olbreuse ontvangen in de gangen van het kasteel. Ze spreekt vloeiend Duits met een zwaar Frans accent en leidt ons door de verschillende ruimtes en door drie eeuwen geschiedenis. Het is een fantastische theater rondleiding en ongelooflijk leuk om met een groep vrienden of familie te boeken. Het is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.
De rondleiding duurt zo’n 90 minuten en is interactief en een absolute aanrader.
Schloss Marienburg bij HannoverSchloss Marienburg  bij Hannover
Er zijn ook de openbare rondleidingen die in het zomer seizoen dagelijks tussen 10.30 en 17.00 uur plaatsvinden en ongeveer een uur duren. In de voormalige paardenstallen zit nu het restaurant in de stijl van een Franse bistro.

Openingstijden kasteelmuseum dagelijks van 10.00 – 18.00 uur in het zomerseizoen van maart tot november, maar check altijd even de website. En het restaurant Schloss Restaurant Marienburg is het gehele jaar door geopend.

Vervoer: Kijk op de website van het kasteel voor regiobussen
Adres: Marienberg 1 in Pattensen op 20 kilometer van Hannover

Klik hier voor de website van het kasteel

Met dank aan  Maritim Airport Hotel in Hannover, klik hier voor de website van het hotel