Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Rosenthal met Nightingale lamp

Rosenthal met Nightingale lamp

De prachtige tafellamp Nightingale van het Duitse merk Rosenthal is een echte eye-catcher en ziet eruit als een moderne lantaarn.

Winnaar van Red Dot design
Het is een van de winnaars van de Red Dot design en de tafellamp heeft dit jaar de begeerde onderscheiding van Product Design 2016 gekregen.

Christophe de la Fontaine
De ontwerper is Christophe de la Fontaine die in 1976 in Luxembourg geboren is en daar aan het Lycee des Arts et Metiers heeft gestudeerd. Van 1996 tot 2002 studeerde hij aan de Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart onder leiding van Richard Sapper die een bekend Duits industrieel ontwerper was. Sinds 2010 heeft Christophe de la Fontaine zijn eigen Designbureau in Milaan.
Rosenthal met Nightingale lampAls een moderne lantaarn
De ronde vorm van wit glas met LED verlichting en een mooie kleurrijke leren band om de ronde lamp is zeer bijzonder. De leren band is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld  in bordeaux of in donkerbruin. Beide kleuren zijn prachtig als contrast tegen het witte porselein van de lamp. Verder is de leren band nog in een natuurlijke tint verkrijgbaar, dat ziet er ook zeer elegant uit. De leren band is bedoeld als handgreep. Je kunt de lamp net als bij een lantaarn bij de leren band boven beetpakken en deze zo in verschillende richtingen neerzetten. Bovendien is de bekabeling zo mooi weggewerkt.

De Nightingale lamp is er in twee verschillende groottes: 27 en 42 centimeter en twee naast elkaar staat natuurlijk ook echt prachtig.

Waar te koop?
In Duitsland kun je Rosenthal bij veel warenhuizen zoals Kaufhof of Karstadt vinden. En natuurlijk in de mooie grote servieswinkels die in vele steden in Duitsland te vinden zijn.
Klik hier voor de website