Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Ronnefeldt thee

Ronnefeldt thee

Het Duitse theemerk Ronnefeldt bestaat al sinds 1823 en werd opgericht door de koopman Johann Tobias Ronnefeldt. Hij leerde het theevak in Hamburg, Londen maar ook in Rotterdam! Hij gaf het de naam J.T. Ronnefeldt thee. Van oudsher gebruikt dit familiebedrijf de hoogste kwaliteit thee en je vindt het in vele luxueuze hotels waar het bedrijf aan levert. Sinds enkele jaren is er een Flagship store in Frankfurt in het winkelcentrum My Zeil. Hier kun je alle soorten zien, ruiken en gedeeltelijk proberen.

Ronnefeldt thee
Thee wordt in de hele wereld verbouwd maar er zijn vijf landen die aan alle hoge eisen voldoen met prachtige thee namelijk uit India, Sri Lanka, China, Taiwan en Kenia. Thee wordt al eeuwen lang als kalmerend voor de menselijke geest gezien. Maar er is natuurlijk meer. Het is goed voor de gezondheid en het maakt ons leven mooier. Je ziet gelukkig steeds meer theekaarten in hotels en restaurants. Het zou mooi zijn als het net zo gewoon wordt als de wijnkaarten.
Ronnefeldt theeBestsellers van Ronnefeldt
Om enkele beststellers van het Duitse merk te noemen is er bijvoorbeeld de Morgentau, Huckleberry Friend, Morgensonne, Chai of Famous Earl Grey. Ik vind de ‘Morgentau’ heerlijk, deze bestaat uit groene Japanse thee met mango citrus flavour, een echte aanrader voor een zachte, frisse thee!

Ronnefeldt App met ‘Teatimer’
Wist je dat Ronnefeldt ook een eigen App heeft? Deze heb ik al geïnstalleerd en is super handig. Je kunt er namelijk de soort thee mee vinden die je wilt drinken. Je kunt er informatie over lezen en heel belangrijk, hoe lang moet deze thee trekken. De kruidenthee moet bijvoorbeeld 5 minuten trekken. Dan kun je de timer starten, hartstikke handig. Daarnaast kun je ook je persoonlijke theesoorten opslaan. En je kunt doorlinken naar de webshop.

Deutscher Teeverband
Volgens het Deutscher Teeverband is de trend om thee te drinken in Duitsland alleen maar stijgende. Bijna 18.7 miljarden kopjes thee consumeerden de Duitsers in 2014. Dat betekent een gemiddelde per persoon verbruik van 27,5 liter en een totale hoeveelheid van 19.176 ton. Het populairste is nog altijd de Zwarte thee met een aandeel van 71%. Maar het drinken van groene thee wordt steeds geliefder en steeg van 24,5% in 2013 naar 29% in 2014. Het bereiden van een kop thee bleef ongeveer hetzelfde, 60% kozen voor losse thee en 40% voor de convenience oplossing van theezakjes of ook al wat theecupjes. De variatie in theezakjes wordt ook steeds uitgebreider van pyramide zakje tot premium theezakjes speciaal voor kopjes, bekers of theekannen.

Het aandeel ecologische aangebouwde thee bleef in 2014 met 1.130 ton zo’n beetje onveranderd.

Leuk om te weten is dat de wereldwijde theeproductie in 2014 voor het eerst de grens van 5 miljoen ton heeft overschreden. Naast water is het wereldwijd het meest geconsumeerde drankje.

Ronnefeldt theepot, de ‘Kippkanne’
Deze grappige theepot heeft natuurlijk een functie en wordt in het Duits Die Ronnefeldt-Kippkanne genoemd, de kiepkan. En deze theepot haalt het beste uit je thee. Leg het op de kant en doe de thee erin. Met kokend water thee zetten en laten trekken. Dan de kiepkan langzaam rechtop zetten. Thee in je mok, kopje doen en genieten maar. De porseleinen theepot heeft een inhoud van 0.4 liter en wordt met een extra deksel geleverd. Op het deksel staat een pijltje naar boven zodat je weet aan welke kant het moet. Het is even wennen om zo het water in de liggende kan te doen, maar wel heel goed om de thee te laten trekken. Behalve theekannen heeft Ronnefeldt nog veel andere leuke accessoires om de thee tot een Genuss te maken.

Klik hier voor de website