Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Zum Gemalten Haus Frankfurt

Restaurant Zum Gemalten Haus Frankfurt

In dit door schilderijen omringde restaurant kun je genieten van een Schoppen Apfelwein en Frankfurter Spezilitäten. De prachtige muurschilderingen en bonte schilderijen zijn een lust voor het oog.

Restaurant Zum Gemalten Haus Frankfurt
In 1936 werd dit restaurant, het Apfelweinlokal door Anna en Alfred Ullmer gekocht. Hun dochter Ingrid bezocht de Hotelvakschool in Bad Reichenhall en trouwde in 1966 met Metzgermeister Rigobert Hanauske. Nu zetten zij met hun kinderen dit succesvolle concept voort. Het restaurant hangt vol gezellige fresco’s. De muurschilderingen laten het dagelijkse leven in Sachsenhausen zien met klassieke landschappen uit de omgeving. Vele zijn geschilderd door de Frankfurter kunstenaar Hans Schneider in de vijftiger jaren. De entree met binnenplaats is ook zeer opvallend met bonte motieven en je kunt de bonte geschilderde en mooie entreedeur niet missen.
Restaurant Zum Gemalten Haus Frankfurt ©pascale hansWochenkarte
Op de weekkaart kan je per dag de gerechten bekijken. Zo is er bijvoorbeeld een Kartoffelsuppe voor € 3, Bunter Salat mit Spargelröllchen voor € 10.70, Hackbraten mit buntem Gemüse voor € 6.40, Sülze mit Bratkartoffeln € 6,50 en als nagerecht Rote Grütze mit Vanilleeis € 3,50, maar natuurlijk wisselt dit regelmatig en zijn er per weekdag andere gerechten.

Frankfurter Würstchen mit Kraut und Brot
Deze kost € 5.80. En de keuze is groot. Van kleine hapjes als een broodje salami of gerookte zalm tot de bekende Rinderbrust mit grüner Soße. En natuurlijk drink je er een Apfelwein bij.

Geopend dinsdag – zondag van 10.00 tot 24.00 uur.
Vervoer: S en U bahn en uitstappen bij Schweizer Platz
Schweizer Straße 67 Wijk: Sachsenhausen
Klik hier voor de website van het restaurant