Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Peters Brauhaus in Keulen

Restaurant Peters Brauhaus in Keulen

Dit Brauhaus heeft onder andere een prachtig plafond dat uit glas en lood bestaat. Natuurlijk zijn hier ook de lange tafels en banken, het donkere hout tegen de wanden en de vrolijke grote schilderijen. Dit is het Brauhaus waar ik jaren geleden Kölsch heb leren drinken. Als je dol bent op de Duitse keuken, dan vind je hier niet alleen maar Duitse gerechten, maar ook vele echt Keulse gerechten. En hier heet de menukaart in platkeuls de Fooderkaat.

Op de kaart bij de drankjes staat het vers getapte bier Peters Kölsch bovenaan. Het biertje kost € 1,80 en smaakt heerlijk bij de zogenoemde deftige gerechten (lees stevig maal).

Deftig – Heftig – Gut: Cuisine de Cologne
Je kunt hier de bekende Schweinshaxe bestellen die verschillende keuzes aan bijlagen heeft. Of de Brodwoosch (vertaald gebakken worst) met Kartoffelsalat voor € 9,60 of met Wirsing und Bratkartoffeln voor € 11,50 in 2015.
Restaurant Peters Brauhaus in Keulen ©pascale hansKölsche Spezialitäten of Spezialitäten des Hauses
De keuze is groot en je kunt van ‘Himmel und Äd’ dat bestaat uit gebraden bloedworst met uien, kartoffelpuree en appelcompote tot een ‘Peters Brauhaus-Teller’ kiezen dat ik besluit te nemen. Dat bestaat uit ‘2 kleine Schnitzel Wiener Art mit Bratkartoffeln und Salat.’ En erbij een glas Kölsch natuurlijk.

Geschiedenis Peters Brauhaus
Ooit heette dit restaurant Zum Kranz en het werd al anno 1544 genoemd in de bierbelastingsboeken. De eerste foto dat men kent van deze plek stamt uit 1748 van het stratenplan dat Franz Kreuter maakte. Voor zover bekend was de eerste eigenaar van het Zum Kranz in 1780 de heer Wilhelm Lammertz. Tijdens de Franse revolutie verdwijnen de Brauer namen en dan duiken ze pas weer op tijdens de intocht van de Pruisen. Vanaf 1838 tot 1889 wisselen diverse eigenaren totdat in 1898 het einde van Brauhaus Zum Kranz volgt. Het is een tijdje een katoenfabriek. Ook dit gebouw is tijdens de tweede wereldoorlog tot op de facade na volledig vernietigd. Daarna is het een tijd een gourmet restaurant geweest. In 1994 werd het Brauerei Peters & Bambeck en werd het weer wat het van oorsprong altijd is geweest, een echt Keuls Brauhaus.
Restaurant Peters Brauhaus in Keulen ©pascale hansOpeningstijden dagelijks van 11.00 – 24.30 uur.
Klik hier voor de website van het restaurant
Vervoer: S en U bahn en uitstappen bij Dom/Centraal station
Mühlengasse 1 Wijk: Altstadt-Nord