Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Lokal in Berlijn

Restaurant Lokal in Berlijn

Over het restaurant Lokal had ik al het een en ander gehoord. Dat het heel hip was en een must om er een hapje  te eten. Maar het was even zoeken in de straat Linienstraße want er stond geen bord boven de ingang met een naam dus ik wist niet zeker of ik daar naar binnen kon. Het leek een gewoon huis op een hoek met een klein trapje naar de ingang. Maar het was toch een restaurant, het Lokal en zeker de moeite waard met een mooie inrichting.

De inrichting is heel rustig gehouden in veel wit zoals witte wanden en witte meubels afgewisseld met grote massieve houten tafels, stoelen en een betonnen vloer. De meubels zijn ontworpen door de designer Katja Buchholz uit Berlijn en erg mooi.
Restaurant Lokal in Berlijn ©pascale hansRestaurant Lokal in Berlijn
Op de kaart staan regionale gerechten. Het vlees komt ook uit de regio en is biologisch. De eieren en melkproducten idem. Je kunt er een menu nemen maar op de kaart staan heerlijke gerechten. Zo is er rode bieten soep of een selderie soep. Er staan altijd enkele vegetarische hoofdgerechten op de kaart. Er is keuze uit vlees-, vis- of gevogeltegerechten en de kaart wisselt regelmatig. En vergeet niet de verse dessertgerechten te proberen. Bijvoorbeeld de Apple crumble himbeersorbet…

Openingstijden: maandag – zondag vanaf 17.30

Klik hier voor de website
Vervoer: S1, S2 of S25 en uitstappen bij Oranienburger Strasse
Linienstraße 160 Wijk: Mitte