Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Le Sage in Dresden met gourmet en auto’s

Restaurant Le Sage in Dresden met gourmet en auto’s

Het restaurant Le Sage in Dresden is gevestigd in een prachtige glazen fabriek waar je kunt zien hoe de Volkswagen Phaeton gebouwd wordt. Het gebouw is zeer indrukwekkend en een absoluut architectonisch hoogstandje en alleen daarom al een bezoek waard. Van buiten af zie je al de vele auto’s door het glaswerk dat van bodem tot plafond te zien is. Het restaurant zelf heeft enkele rondingen als afscheiding met LED verlichting in de enorme ruimte en prachtige futuristisch aandoende plafondverlichting. En het eten is er fantastisch. Wat wil je meer? Auto’s gebouwd zien worden en daarnaast lekker eten, een mooie combinatie…
Aussenansicht der Gläsernen Manufaktur von Volkswagen in Dresden

Restaurant Le Sage met Chef-kok Thorsten Bubolz
Door het Feinschmecker Magazine wordt hij door de jury bij de Großen Gourmetpreises tot Aufsteiger des Jahres 2009 verkozen. Le Sage behoort volgens hen ook in 2012 tot een van de beste restaurants van Dresden. Op de kaart staan gerechten zoals Kartoffel-Lauchsuppe mit Eismeercrevetten und Wachtelspiegelei. Als hoofdgerecht bijvoorbeeld Gebratenes Kabeljaufilet auf Spinat-Rosinen-Canneloni mit violettem Senfschaum en als dessert lijkt deze me wel wat, Schokoladen-Kaffee-Törtchen mit Ananasragout und Schokoladeneis.
Restaurant Lesage in der Gläsernen Manufaktur von Volkswagen in Dresden 3Business lunch bij restaurant Le Sage
Iedere werkdag is er van 12 tot 15 uur een business lunch dat bestaat uit een tweegangen menu inclusief een alcoholvrij drankje en Kaffeespezialität voor € 17

De VW Currywurst
Heb je haast en niet veel tijd om uitgebreid te eten, dan kun je de VW Currywurst nemen die aan het eind van de garagewerkplaats is. Je kunt kiezen tussen 85 of 170 gram currywurst natuurlijk ook met Pommes en VW ketchup.

Openingstijden dagelijks met wisselende tijden, check de website van het restaurant
Klik hier voor de website
Vervoer: Met de tram uitstappen halte Straßburger Platz. Als je met de auto bent, kun je deze gratis voor de deur parkeren.
Adres: Lennéstraße 1
Restaurant Lesage in der Gläsernen Manufaktur von Volkswagen in Dresden  2