Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Lämmle in Würzburg

Restaurant Lämmle in Würzburg

Het restaurant Wirtshaus Lämmle ligt op een prachtige locatie hartje stad. Het heeft namelijk een grote Biergarten onder meerdere kastanjebomen. In de zomer is dat heerlijk omdat je zelfs bij erg warm weer bij Lämmle heerlijk in de schaduw kunt zitten. Van april tot en met oktober is de Biergarten open waar je onder kastanjebomen en parasols uitzicht op de naastgelegen bekende gotische kerkgebouw Marienkapelle (Mariakapel) hebt.

Mittagtisch bij Lämmle
Er wordt een Mittagtisch aangeboden en daar heb ik een menu van genomen. De Ofenfrischer Hackbraten mit Landbiersoße, Wirsinggemüse und Salzkartoffeln. Echt fantastisch! Eten zoals bij moeders thuis zoals ze zeggen, gutbürgerliche keuken en dat klopt want de Wirsing (savooiekool) maakte mijn moeder net zo klaar. En het gehakt zou ik zelf niet zo lekker kunnen maken. Deze dagschotel koste € 8,95. De Tageskarte wisselt dagelijks en er zijn al gerechten vanaf € 6,55.
Restaurant Lämmle in Würzburg ©pascale hansRestaurant Lämmle in Würzburg
Op de menukaarten staan typische Duitse gerechten maar ook veel gerechten die uit de buurt komen, de Fränkische gerechten. Bijvoorbeeld Burgunder Braten mit Kößen und Rotkohl.
Binnen is de inrichting gezellig met veel licht hout zoals een houten plafond, tafels met lange banken en houten stoelen. Het Wirtshaus heeft een lange geschiedenis dat al van rond de 1594 stamt. De huidige eigenaar heeft het Wirtshaus sinds 2007.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Klik hier voor de website
Adres: Marienplatz 5 Wijk: Centrum