Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Bier Esel in Keulen

Restaurant Bier Esel in Keulen

Restaurant Bier Esel in Keulen bestaat al rond de 700 jaar en dit leuke gasthuis staat bekend als het oudste mosselhuis in deze Duitse stad. Op de menukaart is dan ook een uitgebreide keuze aan mosselen maar daarnaast ook zowel Duitse specialiteiten als echte Keulse gerechten. Buiten hangt aan de muur een mooi metalen uithangbord met daarop een goudkleurige ezel. Er is ook een gezellig terras buiten als het mooi weer is aan deze kant van de straat.

Geschiedenis Bier Esel
Eerst had het de naam Zum Esel in 1297 en toen was het een Brauhaus. Toen bestond het Brauhaus uit een algemeen deel en uit een Herrenstube. Het bier werd gedronken uit de bekende stenen bierpullen met tinnen deksels. Glas was in die tijd nog veel te duur. Door de eeuwen heen zijn er verschillende eigenaars geweest maar vanaf 1912 wordt Fritz Austermühle eigenaar. Hij was gespecialiseerd in verse mosselen. De vriendschap van de familie Sünner met mosselkwekerijen aan de Noordzee. Sindsdien wordt restaurant Bier Esel als eerstgenoemde Keulse mosselhuis bekend en opgevoerd in de kronieken.
Restaurant Bier Esel in KeulenMosselen bij Bier Esel
Er wordt mosselen geserveerd van 13 augustus tot en met paasmaandag, dan is het voor enkele maanden voorbij. Maar niet getreurd want de kaart heeft vele lekkere gerechten. Qua mosselgerechten zijn er mosselen ‘Rheinische Art’ met in witte wijn en wortels gestoofde mosselen met daarbij roggebrood en boter. Andere keuzes zijn: Spanische Art, Italienische Art, Seemanns Art, Thailändische Art, Belgische Art of a la Chef. De Belgische mosselen hebben als bijgerechten frietjes en Aioli en Chili dipsausjes. Vanaf € 14,90 voor een pan mosselen en een echte aanrader. Je kunt zelfs een Jumbo portie bestellen dat € 7 extra kost.

Restaurant Bier Esel in Keulen
Ook qua schnitzels is er een grote keuze en daar heb ik er eentje van uitgekozen en dat was absoluut erg lekker! Ik had de Schnitzel Jäger Art met champignon saus, frietjes en een salade. Maar er staan ook Keulse gerechten op zoals de bloedworst Kölscher Kaviar. En de salades zijn ook echt lekker.

Openingstijden dagelijks van 11.00 – 24.00 uur.
Klik hier voor de website van het restaurant
Vervoer: S en U bahn en uitstappen bij Neumarkt
Breite Straße 114 Wijk: Altstadt-Nord