Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Restaurant Apfelwein Solzer in Frankfurt

Restaurant Apfelwein Solzer in Frankfurt

Dit restaurant Apfelwein Solzer zit altijd vol vandaar dat wij vrij besloten hier vroeg te eten zodat we zeker van een plaats zouden zijn. Het traditionele restaurant is een familiebedrijf van de familie Solzer die dit al sinds 1893 in het bezit heeft en waar nu al de vijfde generatie werkt. Nadat het in de loop van de tijd meerdere namen heeft gehad heet het restaurant sinds 1969 Apfelwein Solzer.

Restaurant Apfelwein Solzer in Frankfurt
Je komt binnen in een soort binnenhofje en dan in de verwarmde tuin. Deze is volledig overdekt met lange tafels en banken en hier moet je gewoon bij elkaar aanschuiven. Er staat zelfs nog een enorme boom midden in de ruimte. De binnentuin wordt het hele jaar gebruikt en zelfs hartje winter is het geen probleem om hier te zitten want het wordt verwarmd. Verder heb je het restaurant zelf waar je naar binnen kijkt en waar ook allemaal lange tafels zijn.
Restaurant Apfelwein Solzer in FrankfurtApfelwein
Bij je eten bestel je als het even kan Apfelwein. Deze kun je zowel puur als ook gespritztes drinken. Ik neem altijd de Sauer Gespritztes, dat is 1/3 appelwijn met 2/3 mineraalwater.

Gerechten bij Apfelwein Solzer
Er is een ruime keuze op de kaart met Duitse gerechten. Er is een Schnitzelparade en daaruit heb ik de Bernemer Schnitzel gekozen met gebakken aardappelen en de beroemde Frankfurter groene saus. Er staan veel grill gerechten en natuurlijk de Gut Frankfurterisch gerechten uit de regio zoals Rippchen of Handkäs.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Klik hier voor de website
Vervoer U4 en uitstappen bij Bornheim Mitte
Berger Straße 260 Wijk: Bornheim
Restaurant Apfelwein Solzer in Frankfurt