Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Rebekka Ruétz met A touch of Frida

Rebekka Ruétz met A touch of Frida

Als er mode is geïnspireerd op Mexico heeft dat altijd direct mijn interesse want ik ben dol op dat kleurige land met z’n leuke inwoners. De lente- en zomercollectie 2016 van de designer is dan ook lekker kleurrijk en opvallend. Geïnspireerd op de beroemde schilderes Frida Kahlo is deze collectie ontstaan.

Rebekka Ruétz met A touch of Frida
Ze gebruikt vele soorten materiaal bij deze collectie zoals zijde, katoen, kant en hoogwaardige leerimitaties. De krachtige en exotische kleuren zijn lila en pruimtinten, nachtzwart en donker inktblauw, malve, papayakleur, oranje en grenadine rose.

De looks zijn fris en vrouwelijk met een neiging naar het onconventionele. Er zijn rechte patronen en eenvoudige pasvormen die op filigrane contouren en meisjesachtige silhouetten treffen. Cleane basics worden microscopisch vergroot en met hyperrealen bloemenprints versierd.
Rebekka Ruétz met A touch of FridaStatement riemen
Leuk zijn de enorme statement riemen die megabreed zijn met een hele grote gesp en doordat ze enorm lang zijn dubbelgevouwen weer door de riem, een hele opvallende accessoire voor deze zomer. Ik vind de rode jurk met zo’n statement riem prachtig.

De kleurrijke combinaties matchen goed op de show tijdens de Mercedes Fashion Week in Berlijn met de opgestoken haren en de vele bloemen die erin waren geweven. Er waren veel prominenten aanwezig zoals de presentatrice Annebelle Mandeng of de actrice Judith Richter.

Rebekka Ruétz
Ze werd in 1984 in Oostenrijk geboren en sloot haar studie in 2008 als Best-Graduate aan de AMD in München af. Rebekka Ruétz deed ervaring op tijdens een studie semester in het land India en bij PETER PILOTTO in Engeland. In 2009 startte ze haar eigen label Rebekka Ruétz. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen zoals in 2008 de Cognos Relevance Award en ze won in 2013 de Best Newcomer Award presented by STEFFL.

Copyright foto’s: Getty Images

Waar te koop?
Kijk hier op de website van het merk