Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Porsche 911 viert 50 jarig jubileum: met exclusief model

Porsche 911 viert 50 jarig jubileum: met exclusief model

Porsche 911 viert zijn 50 jarig bestaan en viert dit door een exclusief model op de markt te brengen. Dit model kun je bewonderen tijdens dé internationale beurs op dit gebied, namelijk de (IAA) Internationalen Automobilausstellung in Frankfurt am Main. Deze vindt dit jaar plaats van 12 tot 22 september 2013 en je kunt hier klikken voor de website van de IAA.

Jubileums versie 911 Carrera S
In Duitsland wordt de 911 met een schitterend woord de Elfer genoemd en ook deze nieuwe versie heeft net als de Porsche Carrera S een Coupé met een zescilinder boxermotor aan de achterzijde. Er worden slechts 1963 exemplaren gemaakt want dat is het jaartal dat de 911 voor het eerst op de markt kwam. Het model komt in enkele speciale kleuren uit, te weten grafiet grijs uni en grijs metallic en in zwart uni. Op de achterklep staat in twee kleuren handschrift de letters 911 en 50 in 3D uiterlijk. Deze benaming kun je ook op andere plekken zien zoals geborduurd in driekleuren op de hoofdsteunen en als tweekleurig logo op de toerenteller. En dat is lang niet alles, er zijn nog veel meer prachtige details zoals Sport-Design-buitenspiegels.
Porsche 911 viert 50 jarig jubileum: met exclusief model  In de auto kun je nog meer details van de Ur-Elfer tegenkomen zoals dat de opschriften van de instrumenten groen zijn en de naalden wit, net als vijftig jaar geleden. Ook de middenstoffen van de stoelen zijn net als in de zestiger jaren met het bekende Pepita ruitenpatroon.

De Jubileums Elfer sprint in 4,5 seconden (4,3 met PDK) van nul op 100 km per uur en kan tot 300 km per uur. Vanaf 23 september 2013 kun je deze uitvoering verkrijgen.

Klik hier voor de website van Porsche
Porsche 911 viert 50 jarig jubileum: met exclusief model