Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Nobis Printen

Nobis Printen

Nobis Printen is een lekkernij uit Aken. Het recept van deze heerlijke koeken wordt al sinds meer dan 150 jaar in het huis Nobis van generatie op generatie doorgegeven en streng geheim gehouden.
Wat men wel weet is dat er meel, siroop, farin- en kandijsuiker, Piment (ook wel allspice genoemd), gekonfijte sinaasappelschil, anijs, koriander, kaneel en kruidnagels in verwerkt worden. Er worden alleen maar de beste ingrediënten gebruikt.

Nobis Printen
Er zijn enorm veel variaties Printen die je kunt kopen. Ze zijn lekker knapperig en krokant. Als je ze warm en droog bewaard dan blijft de Printe, al naar gelang zijn soort knapperig en vast. Ze zijn in ieder geval zonder conserveringsmiddelen gemaakt.
Nobis Printen ©pascale hansKlassieke Traditions-Printen
Deze Printen zijn verpakt met 250 gram inhoud en zitten in een klassieke rode doos. De Kräuter-Printe is de klassieke Printe met mooie specerijen. Dit is de basis Printe waarop eindeloos gevarieerd wordt zoals met chocolade of chocolade met noten of met een vleugje glazuur.

Leuk is ook de Printen-Klenkes Mischung waarin 5 soorten Printen als staafjes zijn gebakken.

Aachener Domspitzen
Deze zijn erg lekker en wat zachter doordat ze zijn gevuld met marsepein, de houdbaarheid van deze soort is niet zo lang, dus lekker doorsnoepen!

Printen-Bruchplatten
Deze zogenoemde breukplaten zijn ongeveer 20 cm bij 10 centimeter en moet je in stukjes snijden of afbreken. Ook hier weer de klassieke kruiden Printe van meer dan 2 ons of als allerlei combinaties. De Platte met hele amandelen erop is erg lekker.

Export Holzkisten
Hier zijn Printen verpakt in houten kistjes waar meerdere soorten in zitten, vanaf 400 gram in een doos en wat erg leuk is om cadeau te doen.

De firma Nobis
De firma Nobis heeft met dit heerlijke gebak al vele prijzen gewonnen zoals in zowel 2013 als in 2015 met de prijs ‘Meister.Werk.NRW’ dat werd uitgereikt door de minister Landbouw- en consumentenbescherming Johannes Remmel.

De firma Nobis Printen werd in 1858 opgericht door de meesterbakker Johannes Michael Nobis. Daarna nam zijn zoon Josef Nobis het in 1895 over en dat werd later weer door een van zijn zoons overgenomen. Zo blijft het bedrijf tot de dag van vandaag in de familie Nobis. Er zijn nu al 34 bakkerijen en cafés in Aachen en omgeving waarvan eentje zelfs in Nederland. En je kunt alles ook online bestellen want ze leveren ook naar Nederland. De huidige eigenaar is Michael Nobis en hij is de vierde generatie. In 2008 hebben ze hun 150 jarig jubileum gevierd.

Door de hele stad zijn filialen van de Nobis Printen te vinden, soms alleen als bakker en printenwinkel maar ook vaak met een café erbij.

Klik hier voor de website
Adres: Münsterplatz 2 Wijk: Altstadt