Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Nobis Printen bakkerij in Aachen

Nobis Printen bakkerij in Aachen

Nobis Printen bakkerij is een begrip in de stad Aken. Hier worden de ‘Printen’ verkocht, een lekkernij die al heel lang bestaat, sinds 1858. Het recept van de printen wordt van generatie op generatie doorgegeven en is absoluut geheim. Dit Aachener nationale gebak is er in alle soorten en maten, met marsepein, chocolade of volop amandelen en zeker de moeite waard om te proberen. En als cadeautje mee naar huis te nemen of voor jezelf natuurlijk!

Nobis Printen bakkerij in Aachen
Door de hele stad zijn filialen van de Nobis Printen te vinden, soms alleen als bakker en printenwinkel maar ook vaak met een café erbij. Behalve brood worden er ook belegde broodjes verkocht, gebak, taarten, koekjes en de printen. Zelf ben ik in meerdere filialen geweest maar die aan de Münsterplatz is erg leuk met zicht op de Dom van Aken, midden in de Altstadt. Er zijn zitjes beneden bij de winkel maar ook op de bovenverdieping.

Nobis Printen bakkerij in Aachen

Ontbijt bij Nobis Printen
De ontbijtjes hebben namen van plekjes in de stad Aken zoals bijvoorbeeld het Elisenbrunnen ontbijt. Of het ontbijt Dom, Markt of Rathaus. Het Rathaus ontbijt bestaat uit roereieren, spek, ham, kaas, jam, verschillende broodjes en koffie. En het Dom ontbijt heeft daarnaast ook 1 schijf gerookte zalm, een flesje sap en in plaats van roereieren is er een gekookt eitje.

Naast dit filiaal op de Münsterplatz is de winkel van de Printen die je in alle soorten en maten kunt kopen, vaak verpakt in mooie geschenkverpakkingen of in koektrommels in allerlei variaties. Zo zijn er dozen met afbeeldingen van Karel de Grote of van de Dom zelf. Je kunt zo van de bakkerij de winkel inlopen of omgekeerd.

Niet alle filialen zijn ook café dus check even hun website om te kijken waar je ook wat kunt drinken en eten.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 09.00 – 18.00 uur open.

Klik hier voor de website
Adres: Münsterplatz 2 Wijk: Altstadt