Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Nina George met De boekenapotheek aan de Seine

Nina George met De boekenapotheek aan de Seine

In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn. Hij adviseert de mensen die hem in zijn boekenapotheek bezoeken welk boek ze moeten lezen om weer op te knappen. Zijn grote liefde heeft hem 21 jaar geleden verlaten. Dat heeft hij nooit verwerkt. Hij leeft in een appartement in Parijs dat spartaans is ingericht en houdt grote afstand tot mensen die dichterbij hem willen komen. Steeds haalt hij herinneringen op aan haar toen ze nog bij hem was. Ze had alle kamers in zijn appartement namen gegeven: zonnekamer, honingkamer, lavendelkamer. Manon heet de vrouw die hem verliet, de sterke, nooit tuttige, nooit perfect Provençaalse. Ze maakte nooit plannen en was altijd in het nu. Perdu had het niet voelen aankomen maar op een ochtend was ze verdwenen. Perdu gooit alles weg uit zijn huis, meubels en kleding behalve de boeken waaruit hij haar heeft voorgelezen. Maar het gemis blijft. Ze liet een brief achter die hij nooit durfde te lezen. Dan komt er een nieuwe buurvrouw ‘Catherine’ in het appartement complex wonen die niets heeft. Hij geeft haar zijn keukentafel. Dan nodigt Catherine hem uit om te komen eten en zegt dat ze de brief van Manon heeft gevonden. Dan besluit hij dat hij de brief moet lezen.

.
Nina George met De boekenapotheek aan de SeineOp reis met de boekenapotheek
Door de brief is Perdu zo in schock dat hij op een ochtend vertrekt met zijn schip. Op het laatste moment komt de buurman Max Jordan aanrennen en springt ook aan boord. Hij is een jonge schrijver die een bestseller heeft geschreven en nu met een schrijversblok zit. Ze gaan op weg naar het Zuiden richting Avignon en zoeken een mooie route via de kanalen. Onderweg zijn er allerlei mooie gebeurtenissen. Er komen nog meer personen aan boord die meereizen.

Nieuwe liefde
Tijdens de reis en ook gedurende de tijd dat Perdu in het Zuiden woont, werkt en leeft, schrijft hij Catherina voortdurend.

Nina George met De boekenapotheek aan de Seine
Het boek is prachtig geschreven. Het is leuk om eens over mannenvriendschap aan boord van een schip te lezen in plaats van vrouwenvriendschappen. Verrassend en anders, dat heeft Nina George goed verwoord. Het boek is een ode aan Frankrijk en leuk voor iedereen die graag in Frankrijk op vakantie gaat. Dit ideale vakantieboek gaat over ware vriendschappen, het accepteren van verlies en over het vieren van het leven.

Provençaalse recepten
De auteur heeft diverse Provençaalse recepten in het boek opgenomen. Ook is er achter in het boek een overzicht te vinden van Jean Perdu’s noodapotheek.

Wil jij dit boek kopen, klik dan hier

Heb je interesse in het Ebook, klik dan hier

Auteur Nina George
De auteur Nina George (1973) is schrijver en journalist en woont in Hamburg. In Duitsland is ze al jaren een bestsellerauteur. De boekenapotheek aan de Seine is haar internationale doorbraak. Als columnist schreef ze ook voor Cosmopolitan, TV Movie en voor Frau im Trend. In Duitsland zijn al vele boeken van haar uitgegeven waaronder enkele onder pseudoniem als onder andere Anne West.

Auteur: Nina George
ISBN: 978 90 218 1003 4
Aantal pagina’s: 332
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 10,00 en voor e-book € 7,99