Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Nieuwe Europa tarieven bij Lufthansa

Nieuwe Europa tarieven bij Lufthansa

De Duitse Lufthansa start haar nieuwe concept voor de Economy Class zoals we al van prijsvechters kennen. Vanaf 28 juli 2015 kun je bij Lufthansa kiezen uit drie nieuwe tarieven: ‘Light’, ‘Classic’ en ‘Flex’. Bij deze drie mogelijkheden kun je je vlucht naar je individuele wens boeken en moet je meer betalen indien je verdere opties  individueel bijboekt. De nieuwe tarieven gaan in op vluchten vanaf 1 oktober dit jaar en gelden op vluchten in Duitsland (innerdeutsch) en op Europese vluchten.

Nieuwe Europa tarieven bij Lufthansa
Jens Bischof, Chief Commercial Officer (CCO) bij de Duitse Lufthansa zegt: ‘Het is de wens van veel passagiers om alleen voor die diensten te betalen, die ook werkelijk in gebruik worden genomen. Met deze wens houden wij met het nieuwe tarievenconcept rekening. In de toekomst kan iedere passagier een vliegreis uit verscheidene modulaire prestaties individueel en flexibel samenstellen. De prijsopties Light, Classic en Flex zijn transparanter en maken het de klant makkelijker om hun keuze te maken bij vluchten in Europa in de Economy Class.’
Nieuwe Europa tarieven bij Lufthansa ©pascale hansEconomy Light
Deze optie is het gunstigst voor prijsbewuste passagiers die alleen met handbagage onderweg zijn en geen ticket flexibiliteit nodig hebben. ‘Nu al vliegt een derde van onze passagiers alleen met handbagage,’ aldus Jens Bishof. Bij het Light tarief kan je al voor 89 euro een heen- en terugvlucht boeken. Je kunt niet omboeken of een teruggave krijgen bij deze optie. Wel kun je tussen boeking en reisbegin tegen kosten een bagagestuk of een wenszitplaats individueel boeken tegen kosten.

Economy Classic
Bij het Classic tarief heb je de mogelijkheid om een bagagestuk tot 23 kg op te geven. Bovendien kun je kosteloos je wenszitplaats reserveren. Je vlucht kun je omboeken, weliswaar tegen kosten. Vanaf 129 euro zijn er heen- en terugvluchten te boeken.

Economy Flex
Het Flex tarief is voor passagiers die bij de reisplanning meer flexibiliteit nodig hebben. De meerprijs tegenover het Classic tarief is per traject tussen de 60 en 160 euro. Bij deze optie boek je kosteloos een zitplaatsreservering, je kunt zo omboeken zonder extra kosten of het reistraject veranderen. Als de oorspronkelijk geplande boekingscategorie niet meer beschikbaar is, kan het zijn dat er een bijbetaling nodig is. De zogenoemde ‘Vielfliegern’ krijgen bij deze optie een Miles & More Promotion 50 procent extra premiepunten bijgeschreven.

Ik ga hier zeker gebruik van maken, makkelijk voor een lang weekendje Duitsland en dan alleen met handbagage!

Klik hier voor de website