Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Münster, Restaurant La Tapia met Spaanse keuken

Münster, Restaurant La Tapia met Spaanse keuken

Het restaurant La Tapia in Münster heeft een heerlijke authentieke Spaanse keuken. Van platos principales tot echte Spaanse tapas is het een aanrader. Behalve dat het eten uitstekend is, waan je je ook in oude tijden. Het restaurant ligt in de voormalige Germania brouwerij. Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat hier vroeger brouwerij ketels stonden. La Tapia is één van de twee restaurants van het designhotel Factory.

Inrichting restaurant La Tapia
In het midden aan het hoge plafond hangt een zeer opvallende kroonluchter en de ramen bestaan uit kleine ruitjes van glas en lood. Het restaurant heeft twee verdiepingen en door het open hekwerk heb je goed zicht vanaf de eerste verdieping op de grote bar en begane grond. Net als in het bijbehorende Hotel Factory zie je ook hier nog resten van de gedeeltelijk oude muren en balken die nog uit de tijd van de brouwerij stammen.
factory_hotel_restaurant_la_tapia_005
Van paella tot platos principales

De keuze in La Tapia is groot, je kunt uit zowel vegetarische paella als paella valenciana kiezen. Er zijn veel vis- en vleesgerechten als hoofdgerecht, maar je kunt ook uit verschillende Variación de Tapas kiezen, waarbij het brood, wijn en water zijn inbegrepen.

Spaanse tapas
Hier heb ik heerlijke authentieke tapas gegeten zoals niet ieder Spaans restaurant heeft. De inktvis was supervers, de tortilla de patatas fantastisch en de jamón serrano heerlijk. Je kunt kiezen uit koude tapas vanaf € 2,80 voor een schaaltje olijven of Chorizo picante € 3,60 en bij de warme tapas bijvoorbeeld tortilla de patatas € 3,60 of calamares fritos € 4,20.
Münster, Factory hotel, restaurant La TapiaOpeningstijden dagelijks van 17.00 – 22.30 uur.
Klik hier voor de website van het restaurant
Vervoer: Bus nr. 6 of 15 en uitstappen bij Germania Campus
An der Germania Brauerei 5 Wijk: Germania Campus
Münster, Factory hotel, restaurant La Tapia ©pascale hans