Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Münster, Hotel Kasteel Wilkinghege

Münster, Hotel Kasteel Wilkinghege

Het schitterende hotel kasteel Wilkinghege in Münster is op slechts enkele kilometers van het centrum van Münster en is een typische waterburcht. Het is idyllisch gelegen en is omringd door een mooi park en een gracht. Het heeft een prachtig terras vanwaar je een mooi uitzicht hebt op een park met een nog oude en zeldzaam bomenbestand. Het hotel kasteel Wilkinghege is een viersterren hotel en al in de derde generatie van de familie Winnecken en wordt nu door Rembert en Getha Winnecken geleid.
Münster, Hotel Schloss WilkinghegeKamers in hotel kasteel Wilkinghege
Er zijn in totaal 35 kamers waarvan 13 suiten die zowel in het kasteel zijn als in de Dependance, het gastenverblijf naast het kasteel. Alle kamers zijn individueel ingericht met mooie meubels en exclusieve stoffen. Veel kamers hebben een super mooi uitzicht op het kasteelpark. Alle kamers zijn met Televisie, radio, minibar, telefoon en internet uitgerust.
Münster, Hotel Schloss Wilkinghege

Golfen in Münster
Voor de golfliefhebber is de golfbaan direct aan het kasteel gelegen met een 18-baans golfcourse. En fietsen in Münster. Wist je dat Münster een echte fietsstad is? Je kunt een fiets huren die je van tevoren moet reserveren.

Geschiedenis van de waterburcht
De waterburcht stamt al uit 1311 waar het in het bezit was van de familie Rhemen zu Barensfeld. Het is in Renaissance stijl gebouwd. Er waren al veel beroemdheden te gast zoals Napoleon’s maarschalk Kléber of Fürstbischof Franz von Waldeck. Ook vandaag de dag zie je door het kasteel de geschiedenis door mooie plafonds en kostbare olieverf schilderijen. Ga zeker ook de zogenoemde Kaminzimmer bekijken, deze is nu gestoffeerd door de bekende designerin Tricia Guild.

Kasteel restaurant
Hier zwaait chef-kok David Reineke de scepter die ook in het bekende sterren restaurant La Vie in Osnabrück heeft gewerkt. Er wordt met verse en locale producten gewerkt en er worden diverse menu’s aangeboden. Op dit moment is er de Auszeit & Genuss aanbieding tot 31 maart 2014 dat 1 overnachting met een 3 gangen menu voor € 85,50 per persoon in een tweepersoonskamer inhoudt. Maar check ook de website van het hotel voor leuke aanbiedingen.
Münster, Hotel Schloss WilkinghegeAls je met de auto komt neem je de afslag Münster Nord en rijd je richting Münster Zentrum. Na de afrit buig je bij het tweede stoplicht links af. Na ongeveer 200 meter in een scherpe rechtse hoek opnieuw naar links. Er is gratis privé parkeergelegenheid als gast. Het hotel kasteel Wilkinghege ligt op 4,5 kilometer van het centrum van Münster.

Steinfurter Straße 374, 48159 Münster
Klik hier voor de website
Münster, Hotel Schloss Wilkinghege