Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés

Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés

In Duitsland gaat men vaak op zondag met het gezin of met vrienden uitgebreid brunchen. En waar is dat leuker of lekkerder dan in een café met een heerlijk ontbijtbuffet? De meeste cafés openen op zondag hun deuren om tien uur en dan kun je ongeveer vier uur blijven om te ontbijten annex brunchen. Van eenvoudige verse broodjes tot uitgebreide warme gerechten.

Ik heb de vijf leukste in Münster alvast voor je uitgezocht.

Crêperie du Ciel
In dit leuke café dat naast de Clemens kerk ligt worden ter plekke lekkere crêpes gebakken, pannenkoeken en Franse gallettes, allemaal recepten uit de Bretonse keuken. De Bretonse brunch is iedere zondag van 10-14 uur en inclusief een klein glaasje Franse appelcider. Je moet er op tijd bij zijn en wel reserveren want deze crêperie zit snel vol. Dat komt ook omdat alle producten hier glutenvrij zijn. Zelf heb ik quiche met fetakaas, een crêpe met appelmoes en rode bosbes en enkele gallettes geprobeerd. Eentje met camembert en eentje met aubergine, geitenkaas en tomaten. Werkelijk fantastisch en een absolute aanrader.
Adres: Maria-Euthymia-Platz 7-9
Klik hier voor hun website
Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés Markt Café
Dit café is een klassieker in Münster en zeer bekend. Het ligt recht tegenover de ingang van de Dom, de kathedraal van de stad. Op zondag is hier het zogenoemde Großes Brunchbuffet van 10-14 uur. De keuze is zeer groot, van diverse broodjes, kazen en worstsoorten tot de gerookte zalm die van de privé rokerij in Bremen komt. Ook diverse ei soorten zoals gekookt of roerei, müsli of yoghurt. Er zijn zelfs salades en warme (pasta) gerechten en een keuze uit desserts. Alles uitgestald op grote tafels met leuk ingedekte tafellakens in geblokt rood-wit.
Adres: Domplatz 6-7
Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés
Café Extrablatt
Hier hoor je heerlijke lounge muziek op de achtergrond. Het All you can Eat ontbijt buffet is hier opgedekt aan de bar en aan de tegenoverliggende wand en biedt een grote keus. Dit buffet is er van 10-14 uur. Er zijn verse broodjes en croissants, mozzarella met tomaat, jus d’orange, roerei, salades, müsli, mini chocolade donuts, warme gerechten en diverse desserts.
Adres: Salzstraße 7
Klik hier voor hun website
Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés Café Sieben
Dit café dat een prachtig terras heeft en waar je op het groene park kijkt biedt het ontbijt van 10-14 uur aan. Het is een klassiek-mediterraan ontbijt en er is een glas jus d’orange bij. Voor kinderen tot 10 jaar is er een speciale prijs. Er is een grote keuze aan verse broodjes, worst- en kaassoorten, yoghurt, müsli, maar ook mediterrane gerechten zoals verse olijven en gegrilde groenten of mozzarella met tomaten.
Adres: Windthorststraße 31
Klik hier voor hun website
Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés Café en Bar Celona
In het vrij nieuwe gedeelte van het centrum is dit grote café en bar. Bij binnenkomst is een majestueuze trap en vanaf de eerste verdieping heb je een prachtig uitzicht op de begane grond. Het ontbijt buffet heet in dit restaurant het Tatort Frühstücks buffet en hier kun je al om 09.00 uur terecht tot 14.00 uur. De keuze is groot, van verse broodjes, sapjes tot enkele warme gerechten, worst- en kaassoorten, noem het maar op.
Adres: Stubengasse 17
Klik hier voor hun website
Münster: de top 5 leukste zondagse brunch cafés