Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Miele mobile app

Miele mobile app

Met de introductie van de speciale Miele@mobile app voegt Miele een nieuwe toepassing toe aan haar Smart Home-pakket, het zogenoemde Miele@Home. Het is heel handig want je kunt met deze speciale app huishoudelijke apparaten vanaf welke plaats dan ook via een smartphone of tablet controleren en bedienen.

Miele-wasmachine
Zo kun je je wasmachine bijvoorbeeld al met de app aanzetten als je nog onderweg bent vanaf je werk naar huis. Als je dan thuis komt is de was klaar en hoef je deze alleen nog in de droger te doen of op te hangen. En je kunt zelfs met één druk op de knop altijd het juiste vloeibare wasmiddel doseren dankzij het ‘TwinDos-systeem’. Natuurlijk kun je ook handmatig het wasmiddel en de wasverzachter er van tevoren in doen. Het enige wat je hoeft te doen is voordat je van huis gaat zorgen dat het programma is gekozen en dat de deur van de wasmachine goed is gesloten.

En ben jij ook zo’n persoon die alles drie keer checkt voordat je de woning verlaat? Nu hoef je je minder zorgen te maken want je kunt bij het verlaten van het huis in één oogopslag controleren of alle apparaten zijn uitgeschakeld. Daarnaast krijgt de gebruiker een melding als de werking van een apparaat stagneert of als bijvoorbeeld in de afwasautomaat naspoelmiddel moet worden bijgevuld. Ook kun je op de Miele mobile app de programmaduur bekijken.
Miele mobile app  Miele-vaatwasser
Op dit moment heb ik zelf ook een ingebouwde vaatwasser waarbij het programma niet zichtbaar is en zich achter de inbouwdeur bevindt. Als je een Miele vaatwasser hebt die voor deze mobile app geschikt is, kun je ook zien hoe lang het programma nog duurt. Reuze handig! Ook is het mogelijk om bij de vaatwasser een extra functie met de app als ‘extra zuinig’ of ‘extra kort’ erbij in te stellen als de vaatwasser al draait.

Miele met Miele@mobile app
Er zijn al meer dan 400 Miele apparaten geschikt voor integratie en te bedienen met de Miele App. Zo kunnen ze met elkaar verbonden worden en steeds informatie met elkaar uitwisselen. Het is al vele jaren geleden toen het woord App nog niet eens bestond dat Miele een apparaat introduceerde (1998) onder de naam InfoControl waarmee de eerste huishoudelijke apparaten via een netwerk met elkaar in verbinding stonden.

Wat heb je nodig?
Noodzakelijke componenten voor deze toepassing zijn een router, de Miele-gateway en Miele@home geschikte huishoudelijke apparaten met communicatiemodule.

Kom naar het Miele Inspirience Centre in Vianen voor een demonstratie van dit innovatieve systeem.

Copyright foto’s; Miele

Miele
De geschiedenis van Miele is dat twee families zo’n honderd jaar geleden de onderneming begonnen. De familie Miele en de familie Zinkann. Hun motto is zelfs vandaag de dag de bedrijfsfilosofie van het merk, ‘Immer Besser’. Ze zijn de onderneming gestart met 11 medewerkers, 4 draaibanken en een boormachine voor de fabricage van melkcentrifuges. Carl Miele was de technicus en Reinhard Zinkann de zakenman die samen in 1899 in de plaats Herzebrock op de grens van het Münsterland begonnen. Zij hadden zich vast niet kunnen voorstellen dat ze anno nu een miljarden omzet zouden hebben. Nu werkt al de vierde generatie in dit familiebedrijf.

Klik hier voor de website