Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Manufactum Warenhaus Düsseldorf

Manufactum Warenhaus Düsseldorf

Het Manufactum Warenhaus in Düsseldorf is zo’n warenhuis dat wij in Nederland niet kennen. Je vindt het in Duitsland in diverse steden en in Düsseldorf ligt het tussen de Königsallee ter hoogte van het Shopping Centre Sevens en de Berliner Alleen in.

Manufactum Warenhaus Düsseldorf
Deze Manufactum bestaat al sinds 2003 en is gevestigd in de vroegere hal met loketten van de Bank Merck, Finck & Co. Het gebouw stamt uit de 1930’er jaren en heeft rond de 900 vierkante meter. Het mooie warenhuis moet je gezien hebben want er zijn volop duurzame producten en artikelen die weliswaar een hogere prijs hebben maar wat topkwaliteit is.

Wandelschoenen, bergschoenen en andere accessoires
Bij Manufactum Warenhaus Düsseldorf worden veel producten voor wandelaars verkocht. Zo zijn er wandelschoenen van het merk Hanwag waarbij zowel de heren- als damescollectie rond de tweehonderd euro kosten. Ook heeft het Oberbayerischen bedrijf Hanwag bergschoenen van hoge kwaliteit. Daarbij kun je ook van het Canadese merk Tilley de vrijetijdshoed kopen die optimaal tegen de zon en regen beschermen. De kwaliteit van deze hoeden zijn van een ijzersterk katoen en zeildoek. En ik ben weg van de prachtige wandelrugzakken zoals de rugzak uit elandleer waaraan grote buitentassen zijn waarin je je foto apparatuur kunt doen. Er is ook speciale wandelkleding, sokken, messen en boeken voor buiten zoals het Outdoor Küche boek.

Mimitafeltjes van Josef Albers
De leuke mimitafeltjes die je in elkaar kunt schuiven hebben vrolijke kleuren. Ze zijn ontworpen door de schilder en Kunsttheoretiker Josef Albers. Hij ontwierp deze tafeltjes al in 1926 voor de Villa Möllenhof in Berlijn.
Manufactum Warenhaus Düsseldorf ©pascale hansJe kijkt je ogen uit in dit warenhuis en van huishoudelijke leuke ouderwetse schoonmaakartikelen, huishoudwaren, meubels, tuinspullen, fietsen, badspullen en speelgoed tot kleding vind je hier alles. En als je iets wilt weten van een product zal een verkoper je vertellen wat de geschiedenis is van het product of wat de kwaliteiten zijn. Zou ook leuk zijn voor de Nederlandse markt.
Manufactum Warenhaus Düsseldorf ©pascale hansOpeningstijden maandag – vrijdag 10.00-19.00 uur en zaterdag tot 18.00 uur
Vervoer: U Bahn en uitstappen Steinstrasse/Königsallee

Klik hier voor de website
Steinstrasse 4, Wijk Centrum