Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lufthansa zoekt personeel

Lufthansa zoekt personeel

Lufthansa zoekt personeel en zal dit jaar 4.000 nieuwe medewerk(st)ers in dienst nemen. Er worden alleen al 2.800 stewardessen en stewards gezocht die vanuit verschillende standplaatsen zullen werken. En dat is fantastisch nieuws! Eindelijk eens wat anders en positiefs want in Nederland heb ik de afgelopen jaren alleen maar over honderden ontslagen gelezen en dat houdt niet op. Ik ben ervan overtuigd dat het getal van 600.000 mensen die werkeloos zijn niet klopt en dat het werkelijke aantal vele malen hoger ligt. Maar goed, we blijven dan maar het fantastische nieuws in Duitsland volgen en wie weet kan jij ook solliciteren bij Lufthansa en wil je wel in Duitsland wonen.

Carsten Spohr
Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van Lufthansa AG, de heer Carsten Spohr: ‘Wij zijn trots dat de onderneming van de Lufthansa groep ook in dit jaar weer veel mensen een spannend perspectief en attractieve arbeidsvoorwaarden in de luchtvaart kan bieden. Voor veel sollicitanten geldt de Lufthansa groep als een zeer gewilde werkgever. Des te meer verheugen wij ons, dat we in 2016 de wens van 4.000 mensen kunnen vervullen.’
Lufthansa zoekt personeelLufthansa zoekt personeel

Stewardessen en Stewards
Er wordt op verschillende standplaatsen vliegend personeel gezocht en ook voor de verschillende airlines van de Lufthansa groep:
• Lufthansa 1.400 (davon 800 in Frankfurt und 600 in München)
• SWISS 800 (in Zürich)
• Eurowings 360 (in Wien, Düsseldorf und Hamburg)
• Austrian Airlines 200 (in Wien)
• Lufthansa CityLine 30 (in München)

Als je interesse hebt, kun je op volgende link informatie vinden. Klik hier voor de link

Stewardess of Steward bij Lufthansa
Het vliegend personeel bij Lufthansa start vanaf de zogenoemde ‘Drehkreuzen’ Frankfurt en München met korte-, middel- en langeafstanden doelen. Lufthansa biedt twee verschillende contracten aan:
Een vaste aanstelling met een deeltijdfactor van 83 procent, waarbij de stewardess in de zomer fulltime en in de winter in deeltijd vliegt.
Of een contract voor 2 jaar met een deeltijdfactor van 50 procent, die voor een keer twee jaar verlengd kan worden. In dit contract werk je in de zomer fulltime en vervolgens heb je in de winter 6 maanden vrij.
Bij beide modellen worden vergoeding en sociale verzekeringen over 12 maanden betaald. De nieuwe medewerkers worden in cursussen van 12 weken voor hun beroep als steward(ess) opgeleid. Je moet minstens 18 jaar zijn en een afgeronde schoolopleiding hebben.

Klik hier voor de link

Vliegend personeel bij Eurowings Europe in Wenen
Het nieuwe Eurowings Europe start dit jaar met de moderne A320 Jets met vluchten naar attractieve plaatsen in Europa. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als bij Lufthansa. Je standplaats wordt natuurlijk dan Wenen.

Voor sollicitaties bij Eurowings klik je hier

Piloten bij Eurowings en Austrian Airlines
De Lufthansa groep neemt dit jaar 240 piloten in dienst, 140 daarvan bij Eurowings in Oostenrijk en Duitsland en 100 bij Austrian Airlines. Er wordt naar zowel First Officers als naar gezagvoerders gezocht. Ook worden er piloten bij SunExpress gezocht. De gemeenschappelijke dochteronderneming Lufthansa en Turkish Airlines voeren langeafstand vluchten uit in opdracht van Eurowings.
Voor sollicitaties klik je hier voor Eurowings en voor SunExpress, niet alleen cockpit maar ook cabine personeel, klik je hier

Service medewerkers op het vliegveld München
Er worden 150 nieuwe medewerkers gezocht voor de Passagier-Service op het vliegveld van München. De nieuwe medewerkers worden voor de begeleiding van de passagiers aan het Check-in of bij de Lufthansa-Transfer en bij de ticketbalies in Terminal 2 ingezet. Deze banen zijn op basis van een fulltime jaarcontract.

Kijk op de website voor de basisvoorwaarden. Engels moet je in ieder geval kunnen spreken en schrijven.
Klik hier voor de website van grondpersoneel als Service Agent en klik hier voor de website voor grondpersoneel transfer en ticketing.

En dan zoekt Lufthansa nog meer mensen! Uit ervaring kan ik zeggen dat Lufthansa een geweldige werkgever is, dus schroom niet om te solliciteren.