Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lufthansa in Klederdrachtstijl

Lufthansa in Klederdrachtstijl

Tien jaar geleden gingen de eerste stewardessen en stewards in originele ‘Trachten’ kleding aan boord. Twee dagen voor het begin van het Oktoberfest beleven de passagiers weer Beierse traditie aan boord van meerdere vliegtuigen.

Lufthansa in Klederdrachtstijl
Sinds ruim tien jaar kun je al bemanningen op rond de 20 bestemmingen in klederdrachtstijl tegenkomen op je vlucht. Uit drie verschillende modehuizen komen de mooie designs van de Dirndls en de leren broeken met vesten voor de heren als tijdelijke uniformen.

De kleding is in de loop van de jaren steeds veranderd maar wat niet wijzigt zijn natuurlijk de Lufthansa kleuren waarin de klederdracht is, namelijk geel, blauw of wit. Vandaag start een Lufthansa-Crew in klederdracht op de vlucht van München naar Toronto en Washington. Verdere bestemmingen zijn Shanghai, Hongkong, Denver en Boston.

Trachtencrew in Europa
Ook zul je bemanningen in klederdracht op sommige Europese bestemmingen tegen komen. Enkele bestemmingen dit jaar zijn onder andere Nice, Birmingham, Sylt en Belgrado. En als je vanuit München vliegt of je bent daar op het vliegveld, dan zie je het grondpersoneel ook in klederdracht. Zelfs in de Lufthansa First-Class lounges waar de klederdracht dit jaar in de kleuren zwart en goud zijn.

De klederdracht voor dit jaar werd ontworpen door de klederdracht specialist Angermaier uit de stad München. Dit is de derde keer dat deze firma de Trachtenkleidung voor de crews ontwerpt. Het zogenoemde Wiesn-Dirndl van de stewardessen is donkerblauw met een schort in zilvergrijs. De heren dragen een knielange leren broek met een donkerblauw vest in dezelfde stof als de Dirndl.
Lufthansa in Klederdrachtstijl

Trachtencrew Lufthansa
Op de foto zie je aan de buitenkant en in het midden de actuele collectie van dit Oktoberfest met de mooie zilvergrijze schorten.

Dan zie je vanaf links een traditioneel Blaudruckdirndl vanaf 2006, Tracht vanaf 2009, Dirndl vanaf 2012 en de traditionele Dirndl uit de vijftiger jaren (Tracht 2015)
Copyright van de foto is: Lufthansa/Stefan König

Klik hier voor de website van Lufthansa