Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Literaturhaus café Berlijn

Literaturhaus café Berlijn

Het Literaturhaus in Berlijn bestaat sinds 1986 en zit in een prachtige monumentale villa met een grote zogenoemde ‘Wintergarten.’ Vanuit deze Wintergarten kijk je op de mooi aangelegde tuin en de prachtige monumentale huizen tegenover die volop in de Fasanenstraße zijn. Er is zelfs een boek verkrijgbaar met de geschiedenis van deze villa op de Fasanenstraat 23. In de zomer zit je trouwens heerlijk in de tuin op het terras en toch lekker beschut.

Van literatuur tot kamermuziek
Sinds 1999 is er een Vereniging van vrienden en sponsoren van het Literaturhaus opgericht die zich met de literaire cultuur bezig houdt. Je kunt hier tentoonstellingen bezoeken, er zijn prachtige kamermuziek uitvoeringen en literaire of filosofische bijeenkomsten. En het is tevens café en restaurant. Beneden in het souterrain zit ook een boekhandel van Kohlhaas & Company.
Literaturhaus café Berlijn ©pascale hansLiteraturhaus café Berlijn
De inrichting is prachtig met veel kamers die hele hoge plafonds hebben en moderne schilderijen aan de muur. De villa werd in 1889/1890 gebouwd voor de luitenant-ter-zee eerste klasse die aan de eerste en tweede Duitse Noordpoolvaart deelnam, Richard Hildebrandt en zijn vrouw Louise. Zij hadden regelmatig het huis vol bezoekers, veel wetenschappers en acteurs waren er te gast. Later heeft het huis zeer veel verschillende bestemmingen gehad: van discotheek en een bordeel tot een huis voor buitenlandse studenten.

Kaart van Literaturhaus
Je kunt in de prachtige Wintergarten natuurlijk vanaf 9.00 tot 14.00 uur ontbijten als je een plekje vindt. Maar niet getreurd want de andere zalen zijn ook erg gezellig en in de zomer kun je buiten op het terras bij de tuin zitten. Op de kaart staan sandwiches, taarten, soepen, voor- of hoofdgerechten en desserts. De kaart wisselt wekelijks.

Dit is een heerlijke locatie midden in Berlijn!
Literaturhaus café Berlijn ©pascale hansOpen: dagelijks van 09.00 tot 24.00 uur

Klik hier voor de website
Vervoer: U 1 en uitstappen bij Uhlandstraße of U 1 of 9 en uitstappen Kurfürstendamm
Fasanenstraße 23 Wijk: Charlottenburg