Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lindt chocolade in Keulen

Lindt chocolade in Keulen

Er komen in Duitsland gelukkig steeds meer winkels waar je Lindt chocolade kunt kopen. Ook in Keulen is er sinds maart 2015 een vestiging in de Neumarkt midden in het centrum. Tussen de Primark en de TK Maxx in kun je hier de overheerlijke chocolade kopen en vaak zijn er goede aanbiedingen. Ik heb direct maar een grote zak van 600 gram van mijn favoriete soort aangeschaft!

Lindt chocolade in Keulen
Zelf ben ik altijd een fan geweest van de Lindor Kugel, de ronde kogelvormige chocolade met een zachte vulling die je kunt krijgen als melkchocolade, witte chocolade, pure chocolade of koffiesmaak vulling en nog vele andere. Nieuw zijn bijvoorbeeld de smaken Lindor Kugel Kokos, Lindor Kugel Cappuccino, Lindor Kugel Caramel of de Lindor Kugel Stracciatella.
Lindt chocolade in Keulen ©pascale hansChocolademuseum Keulen
De gouden paashaas van Lindt zie je rond de Pasen in vele winkels en supermarkten in Duitsland en deze is erg populair. Met het rode strikje en een gouden belletje is het dan ook leuk om dit cadeau te doen. Deze Goldhase bestaat al meer dan 60 jaar en tot oktober 2015 kun je in het chocolademuseum in Keulen meer over de geschiedenis en betekenis van dieren in de chocolade reclame te weten komen.

Verder is er een enorme keuze aan tabletten, pralines en mooie cadeaudozen vol Lindt chocolade evenals het merk Lindt Hello.

Lindt
Het merk bestaat al sinds 1845 waarbij David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf besloten om chocolade te maken. Dat werd een groot succes en binnen een aantal jaren waren er al meerdere winkels en werd de chocolade al geëxporteerd. In 1898 werd de publieke Chocolat sprüngli AG opgericht en een jaar later kochten ze van Rodolphe Lindt zijn chocoladefabriek, zijn merk en ook de geheime productie recepten.

Openingstijden: maandag – zaterdag 10.00 – 20.00.
Vervoer: U en S bahn en uitstappen bij Neumarkt
Klik hier voor de website van het product
Neumarkt 2-4 Wijk: Altstadt Nord

Klik hier voor de website van het chocolademuseum