Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lena Hoschek met En Provence

Lena Hoschek met En Provence

Deze zomer neemt de Oostenrijkse designer Lena Hoschek ons mee naar Frankrijk, om preciezer te zijn, naar de Provence. De lente- en zomercollectie 2016 zie je mooie Paisley, bloemendesigns en exclusieve Toile de Jouy stoffen.

Lena Hoschek met En Provence
Dit keer liet de ontwerpster zich inspireren door de bijzondere flair en de onverwisselbare ziel van de schilderachtige streek aan de Middellandse zee. De collectie is zeer kleurrijk en zoals we gewend zijn van Lena Hoschek zeer vrouwelijk, echt weer een ode aan de vrouw. Ze gebruikt voor deze zomer veelzijdige patronen en de ontwerpen hebben prachtige Franse namen als Liason, Plaisir of Paradis. De designer liet lang van tevoren de Provençaalse stoffen uit het jaar 1850 voor haar collectie namaken. Dat ziet men ook, het zijn hele romantische stoffen geworden, vol fijne details en zoals je ze ook wel ziet in kostuumfilms. Leuk dat dit weer terugkomt.
Lena Hoschek met En ProvenceNaast de lichte A-lijn jurken met volants zijn er ook jurken waarvan je de stof achter om de hals dichtknoopt, de ‘Neckholderkleider’ en er zijn romantische maxi jurken die een folkloristische touch hebben. De mooie rokken heeft ze gecombineerd met luchtige blouses die parelmoer knoopjes hebben, borduursels of knoopdetails bij de taille.

Bruidskleding
Voor het eerst heeft het atelier van Lena Hoschek ook zomerse bruidskleding geshowd. Deze kun je vanaf april 2016 zowel online als ook in haar eigen winkels vinden en kopen.

Lena Hoschek
Ze heeft in Wenen mode gestudeerd en is Oostenrijkse uit de stad Graz. In Londen heeft Lena Hoschek als assistente voor Vivienne Westwood gewerkt waarna ze haar carrière met 24 jaar begon. Haar look is een hommage aan de Pin-up Girl, dat sexy en sensueel is. Haar mode brengt ons weer terug naar de tijd waarin vrouwen nog echte vrouwen waren en mannen nog echte mannen.

Copyright foto’s: Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

Waar te koop?
Kijk hier op de website van het merk