Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lemon Meringue Pie

Lemon Meringue Pie

De lemon meringue pie gebakjes kocht ik zeer regelmatig als ik langs de bakker liep. Tot ik besloot deze als taart zelf te maken. Uit verschillende recepten heb ik nu een lekkere pie gemaakt dat ik een een heerlijke frisse taart vind.

Vooral door de vele citroenen die er in gaan. Doordat ik best veel biscuitjes heb gebruikt is de bodem lekker dik en krokant. En natuurlijk heb ik weer wat minder suiker gebruikt dan in de meeste recepten staan.

Benodigdheden voor 1 taart:
1 pak Verkade digestive koekjes
150 gram boter
4 citroenen
1 blik Friesche vlag gecondenseerde volle melk (397 gram)
4 eigelen
4 eiwitten
150 gram kristalsuiker
Lemon Meringue Pie ©pascale hansVan de koekjes neem je ongeveer 300 gram en deze fijn maken in een keukenmachine waarbij je ze mengt met de 150 gram gesmolten boter. Dit is voor een lekkere dikke bodem. Laat de boter zachtjes smelten.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Dan verdeel je het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en een gedeelte ook aan de zijkanten. Dan zet je dit zo lang in de koelkast en kun je met de andere gedeeltes beginnen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de 4 citroenen en pers ze daarna uit. Doe in een grote kom de eidooiers. De eiwitten doe je in een andere grote kom en kijk uit dat er geen eigeel bij komt.
In de kom met de eidooiers voeg je de gecondenseerde melk toe en klop het met een garde. Roer dan de citroenrasp en het citroensap erdoor.

Haal de springvorm met het biscuitdeeg uit de koelkast. Vul het mengsel er bij en bak het dan ongeveer 20 minuten in de oven. Daarna uit de oven halen en dan ongeveer 30 minuten laten afkoelen.

De vier eiwitten die in een grote kom zitten kun je nu met de handmixer stijf kloppen. Doe er op het laatst de 150 gram suiker bij, iedere keer een klein beetje totdat de eiwitten stijf zijn. Dan verdeel je het eiwit met een spatel slordig over de taart. Als je een crème bruléebrander hebt kun je het eiwit mooi goudbruin branden. Anders is er de mogelijkheid om de taart nog even onder de grill in de oven te doen totdat er een bruin randje op is.

Tip: ik heb speciaal bij de DM Drogerie markt in Duitsland van het merk Profissimo Rundes Backpapier gekocht dat je in de springvorm kunt doen, er zitten 10 stuks in. Heel handig!

Guten Appetit!