Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Lass mal sitzen van Reinhard Wolff

Lass mal sitzen van Reinhard Wolff

Und jetzt wird geborrelt! Dat is al een van de hoofdstukken uit dit schitterende boek Lass mal sitzen van de Duitse auteur Reinhard Wolff. Het is geweldig om zoveel voorbeelden te zien van Nederlanders die letterlijk van het Nederlands naar het Duits vertalen en we maken ons daar waarschijnlijk allen schuldig aan. Toch is het dat wat de Duitsers vaak leuk vinden aan de Nederlanders en ons accent, dat vinden ze ook vaak ‘niedlich’.

Met dit boek kun je op een leuke manier wel even je Duits opfrissen en het zal zeker vaak een glimlach op je gezicht toveren. Ik heb er weer een aantal uitgehaald die ik persoonlijk erg grappig vind:

Der Knall war so hart; erst war ich ganz doof (moet zijn) Der Knall war so laut; erst war ich ganz taub (doof betekent dom!).
Ein paar Hängjüngeren unter meinen Rahmen (moet zijn) Ein paar Halbstarke unter meinem Fenster
Lass mal sitzen van Reinhard Wolff
Lass mal sitzen van Reinhard Wolff

Het boek heeft 7 hoofdstukken waarvan het laatste hoofdstuk een woordenlijst is, dus dat is zeer handig.

Ik zal wat meer op het hoofdstuk 3 ‘Und jetzt wird geborrelt’ ingaan. Volgens de auteur is het Nederlands een schietgraag taaltje; obers worden aangeschoten, vaak door mensen die dat zelf al zijn. De hele dag moet er worden opgeschoten en wanneer je iets ontschoten is hoop je maar dat het je snel weer te binnen schiet.
En nu dan borrelen:
Jenever ist gut für die Speisverzehrung (Schnaps ist gut für die Verdauung)
Was eine Drückte hier an der Bar (Was für ein Gedränge hier an der Theke)
Gut möge es bekommen (Zum Wohl)

Dat ik dit boek aanraad ‘Das ist so klar wie ein Klontchen’ (Das ist so klar wie Kloßbrühe), dus veel plezier als je het aanschaft!

Wil jij dit boek kopen, klik dan hier

Auteur Reinhard Wolff
De auteur Reinhard Wolff is in Duitsland geboren en getogen (1949). Hij werkt en woont inmiddels al tientallen jaren in Nederland. Als 23-jarige student ging hij met zijn Nederlandse vriendin in Groningen samenwonen en zette daar zijn studie psychologie voort. Hij werkt zowel in Nederland als in Duitsland als psycholoog en loopbaanadviseur.

Auteur: Reinhard Wolff
ISBN: 9789055947225
Aantal pagina’s: 104
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Scriptum
Prijs: € 14,50