Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

La Tía Rica restaurant Berlin

La Tía Rica restaurant Berlin

Dit Chileense restaurant La Tía Rica is behalve restaurant ook een wijnhandel. Dat maakt het restaurant erg gezellig omdat er aan een wand van bodem tot plafond mooie wijnen staan in een wandkast. Van Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en een wijn die je bijna alleen maar in Chili kunt krijgen, de Carménère.

La Tía Rica restaurant Berlin
Het restaurant is in de gezellige Knesebeckstraat waar meerdere restaurantjes en leuke winkels zijn. Op de kaart lekkere Chileense gerechten zoals verschillende Empanadas als voorgerechten, kleine hapjes. Bijvoorbeeld de empanada de espinaca of de queso. Ook heerlijke Gambas al pil pil. Als hoofdgerechten heerlijke vissoorten zoals Bacalao of Merluza. En Lomo a la parilla als vleesgerecht bijvoorbeeld. Als je dol bent op salades is er veel keuze bijvoorbeeld de Ensalada con palmitos, heel apart en lekker. Goed idee!
La Tía Rica restaurant Berlin ©pascale hansChileense keuken
De Chileense keuken is een mix uit de veelzijdigheid van de oorspronkelijke bewoners, Spaanse, Franse en Duitse keuken. Iedere streek heeft zijn eigen gerechten. Typische Chileense gerechten zijn de empanadas, de kleine hapjes met vulling.

Pastel de Choclo
De Pastel de Choclo is ook een typisch gerecht uit dit land, het is een vleespastei met gehakt, mais en olijven met specifieke kruiden waardoo het pittig en tegelijk zoet is. Dit gerecht is een echte aanrader bij La Tía Rica.

De gastheer ‘Francisco de la Parra’ is half Chileens en half Italiaans. Hij heeft 25 jaar in verschillende restaurants gewerkt zoals in München, Berlijn en ook in Santiago de Chile. Nu is hij weer terug bij zijn Chileense roots met dit mooie restaurant.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur. Op zondag gesloten.

Klik hier voor de website
Vervoer: U 1 of U2 en uitstappen bij Ernst-Reuter Platz
Knesebeckstraße 92 Wijk: Charlottenburg