Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kookboek: KOCH! Vegetarisch

Kookboek: KOCH! Vegetarisch

Het kookboek KOCH! Vegetarisch is het tweede kookboek van de zussen Liesbeth en Marijne Thomas. Ik ben blij dat ze nog zo’n prachtig boek vol Duitse hedendaagse recepten hebben gemaakt. Het een en ander uit hun kookboek hebben we al gekookt en uitgeprobeerd. Binnenkort publiceer ik een heerlijk soepje uit dit boek.

KOCH! Vegetarisch
In Duitsland is het al een enorme trend om geen vlees meer te eten. In 2015 waren er meer dan 5 miljoen vegetariërs en de tendens is stijgende. Zoals de zussen ook al aangeven in hun voorwoord is dat er met name in de grote steden in Duitsland zoals München, Berlijn en Hamburg veel vegetarisch (en veganistisch) gekookt wordt. En wist je al dat tijdens de Bocuse d’Or in 2017 volledig vegetarisch gekookt zal worden?
Frankfurter Grüne Soße
Eén van de bekendste en zeer beroemde Duitse klassieker is de Frankfurter Grüne Soße. Als je in Frankfurt op bezoek bent kom je er bijna niet omheen. Het staat op vele menukaarten in de stad Frankfurt en omstreken. Het is het lekkerst als klassiek vegetarisch gerecht waarin de gekookte aardappelen en hardgekookte eieren in veel Frankfurter Grüne Soße liggen en dat smaakt heerlijk. Lekker fris en gezond.

De aardappel
Er staan meer heerlijke gerechten in met aardappelen. Bijvoorbeeld de Aardappel-preisalade. Of de Aardappel-walnootgratin. Mijn favoriet is de Pompoen-aardappelsoep, vooral als je deze met de beschreven zelfgemaakte peterseliepesto maakt.

Wat is eigenlijk…
Ook in dit kookboek staan super leuke dingen in als extra informatie. Zo gaven de zussen in hun eerste kookboek ‘Koch! Duitse keuken anno nu’ tips over etenswaren die je in de Duitse supermarkt kunt kopen. In dit vegetarische kookboek geven ze uitleg over enkele typische Duitse ingrediënten. Zoals Bärlauch (Daslook) dat ik zelf ook altijd in huis heb als Bärlauch olijfolie en als kruiden. In Duitsland kun je veel Bärlauch producten kopen. Daarnaast over palmkool, het meiraapje en andere producten die wij in Nederland misschien (nog) niet zo goed kennen.

Het kookboek bevat ruim 40 recepten die zijn aangepast aan onze markt, makkelijk te maken en betaalbaar.

Kerstcadeau
Met de kerstdagen voor de deur is dit kookboek een superleuke cadeau voor je vrienden die vegetarisch zijn. Of voor jezelf als je iets lekkers voor je vegetarische vrienden wilt koken, keuze aan recepten genoeg.

Wil jij dit boek kopen, klik dan hier

Auteurs Liesbeth en Marijne Thomas
Liesbeth en Marijne zijn zussen. Liesbeth heeft aan de kunstacademie in Utrecht gestudeerd en werkt sinds jaar en dag als grafisch vormgever. Ze maakt heel uiteenlopende grafisch werk, zoals folders, tijdschriften en boeken. Marijne heeft theaterwetenschap gestudeerd en jaren in de theaterwereld gewerkt (o.a. Opera Zuid, Twentse Schouwburg) en werkt al een tijd als tekstschrijver, redacteur en vertaler.

Boek: KOCH! Vegetarisch
Uitgever: Forte Culinair
Auteur: Liesbeth en Marijne Thomas
ISBN: 978 9462501393
Prijs paperback: € 17,95

Klik hier voor de website van de uitgever