Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Knolselderij-crèmesoep

Knolselderij-crèmesoep

De Knolselderij-crèmesoep die ik uit het kookboek KOCH! Vegetarisch heb gemaakt is megalekker. De soep is makkelijk te maken en daarnaast zeer betaalbaar. Een knolselderij kocht ik bij de supermarkt voor nog geen Euro. En de topping van roggebroodkruim smaakt geweldig en maakt het lekker smaakvol. Vooral met het teentje knoflook erin. Dit is voor mij zo’n soepje dat ik al regelmatig gemaakt heb en in de top tien van mijn soepen staat.

In het Duits heet deze soep:
Knollensellerie-Suppe mit Pumpernickelkrokant

Benodigdheden voor 4 personen:
Voor de soep:
1 knolselderij
2 el citroensap
2 sjalotjes
25 gram roomboter
1 kruidenbouillontablet
1 takje tijm
2½ el weinbrand of cognac
125 ml crème fraîche
Zout, peper

Voor het roggebroodkruim:
60 gram Pumpernickel of Fries roggebrood
1 takje rozemarijn
1 knoflookteentje
2 el rozijnen
1 el olijfolie
Knolselderij-crèmesoep

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Bewaar de blokjes om kleuren te voorkomen in een kom met koud water en het citroensap.

Pel en snipper de sjalotten. Laat in een ruime pan de boter smelten en fruit de sjalotjes daarin 2 minuten. Schep de knolselderij uit het water, laat uitlekken en bak de blokjes al roerend 2 minuten mee. Voeg het bouillontablet, de tijm en 600 ml water toe. Kook de selderij op laag vuur in circa 20 minuten gaar.

Verkruimel ondertussen het roggebrood. Snijd de naaldjes van de rozemarijn, het knoflookteentje en de rozijnen heel fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak daarin het roggekruim met de rozemarijn, knoflook en rozijnen krokant; breng op smaak met een snuf peper.

Neem de tijm uit de pan en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer vervolgens de weinbrand of de cognac en de crème fraîche door de soep en pureer nogmaals met de staafmixer om de soep heel glad te krijgen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met het kruim en serveer.

Lekker erbij is een snee roggebrood met bijvoorbeeld oude kaas.

Wil je meer weten over de zussen Thomas die het boek Koch! Vegetarisch hebben geschreven, kijk dan hier op hun website

Guten Appetit!