Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Knapperige vitale tuinsalade

Knapperige vitale tuinsalade

Deze knapperige vitale tuinsalade heb ik ook als voorgerecht in het Radisson Blu hotel in Frankfurt gegeten. De naam zegt het natuurlijk al. Knapperig en vitaliteit. En wat is er lekkerder dan een heerlijke frisse salade die je energie geeft. Het smaakt heerlijk op een superwarme hete dag.

De vitale tuinsalade
De knapperige vitale tuinsalade bestaat uit veel verse groenten en walnoten. In het recept staat dat je 40 gram walnoten moet gebruiken maar zelf ben ik dol op noten. Ik heb er dus veel meer walnoten in gedaan. Lekker met vers gebakken brood en een kruidenboter.

Knapperige vitale tuinsalade

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram bloemkoolroosjes
60 gram lente uitjes
150 gram tomaten
40 gram walnoten
Een bosje bieslook

De tomaatjes ontpitten en in stukjes snijden. De bloemkool in roosjes snijden en blancheren door ze net even beetgaar te stomen. Dan de beide groentes door elkaar mengen. Een lekkere dressing maak je in een schaaltje met witte balsamico, olijvenolie, limoensap en peper en zout.

Pas vlak voor het serveren moet je er de gehakte walnoten en de bieslook over strooien. In het recept staat ook dat er Erbsenspargel sprossen overheen moeten, maar dat kennen we denk ik niet in Nederland. Misschien een beetje alfalfa om de salade af te maken, dat lijkt er sterk op.

Overigens eet je in dit hotel niet alleen fantastisch maar het is ook nog eens een superleuk hotel. Het past echt bij je stedentrip en het gebouw is in het rond zoals de Euro. Dat past natuurlijk goed in de bankenstad. De link van het hotel vind je hier

Guten Appetit!