Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstmarkt in Stuttgart

Kerstmarkt in Stuttgart

Op 1 december wordt het eerste poortje van de adventskalender dat aan het Stuttgarter stadhuis is aangebracht geopend. Dan wordt er dagelijks een poortje geopend, 23 dagen lang zodat je alle stadswapens van de 23 Stuttgarter wijken ziet.

Dagelijks kerstconcert bij het Alten Schloss
En wat in Stuttgart zeker de moeite waard is, zijn de Kerstconcerten op de binnenplaats van het Alten Schlosses waar iedere avond een kerstconcert is. De concerten zijn vaak zo rond 18.00 uur en een aanrader, klik hier op de website voor het programma van de concerten.

Dit prachtige kasteel Alten Schloss heeft mooie arcadebogen op de binnenplaats en het gebouw stamt al uit de tiende eeuw.
Kerstmarkt in Stuttgart ©Thomas NiedermuellerKerstmarkt in Stuttgart
In Stuttgart weet men dat er sinds 1692 al kerstmarkten zijn maar het vermoeden is, dat deze nog veel langer bestaat. De kerstmarkt heeft 282 kerstkraampjes en loopt van het Neuen Schloss und Königsbau over het Schillerplein waar je het prachtige Alte Schloß en de Stiftskerk vindt tot aan de marktplaats. Er is een jury die ieder jaar het mooiste kerstkraampje uitkiest. Op de Karlsplatz vind je het Finse kerstdorp waar je uiteraard ook heerlijke Finse lekkernijen kunt nuttigen zoals Fins bier, Flammlachs, rendierham en Glögi, het Finse Beerenglühwein.

Copyright foto: Thomas Niedermüller

Opening: In Stuttgart van 26 november tot en met 23 december 2014
Klik hier voor de website van het toerisme bureau