Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstmarkt in Keulen

Kerstmarkt in Keulen

Er zijn meerdere kerstmarkten in de stad Keulen waarvan de kerstmarkt aan de voet van de Keulse Kathedraal waarschijnlijk de bekendste is. Deze is ook zeer gemoedelijk en met de enorme dennenboom in het midden is er natuurlijk een fantastische sfeer. Voor kinderen zijn er absolute aanraders als de sprookjeskerstmarkt op de Rudolfplatz en in de Altstadt de Heimat der Heinzel met kabouters. En voor iedereen is het leuk om het chocolademuseum te bezoeken, daarvoor is een kerstmarkt opgebouwd in maritieme sfeer. En heb jij of je kinderen geen zin meer om nog veel te lopen is er het boemeltreintje die langs enkele kerstmarkten gaat.

Kerstmarkt in Keulen
Opening van de kerstmarkten: Van 24 november tot en met 23 december. Alleen de Hafenkerstmarkt bij het chocolademuseum begint enkele dagen eerder, namelijk op 22 november. De kerstmarkten zijn dagelijks geopend tot ’s avonds laat.

Kerstmarkt am Kölner Dom
De grote kerstmarkt aan de voet van de Keulse kathedraal kun je niet missen omdat deze op een minuutje lopen van het Centraal Station is. Er zijn maar liefst 160 stalletjes met zowel regionale producten als typische Keulse specialiteiten. En ook de wat duurdere producten vind je hier, zoals prachtige handgeweven sjaals uit India. Je kunt heerlijke bekers warme chocolademelk of Glühwein drinken. Ieder jaar zijn andere bekers die je voor een klein bedrag als souvenir mee kunt nemen.
Haltestelle: Dom/Hauptbahnhof
Kerstmarkt in Keulen ©Dieter Jacobi Köln Tourismus GmBhMarkt der Engel op de Neumarkt
Dit is de oudste kerstmarkt van Keulen. Al meer dan veertig jaar bestaat deze kerstmarkt op de Neumarkt hartje centrum. Van hieruit loop je ook direct de grote winkelstraat ‘Schildergasse’ in waar je alle grote warenhuizen hebt. Deze kerstmarkt heeft meer dan honderd houten kraampjes met snuisterijen. Ook is er een zee aan fonkelende sterren en een prachtig verlichte kerstengel op een paard.
Haltestelle: Neumarkt

Kölner Altstadt Heimat der Heinzel
Een van de meest idyllische kerstmarkten is in de Altstadt op de Alter Markt. Er zijn veel handgemaakte producten zoals gebreide truien en sjaals, geurkaarsen en handgemaakt speelgoed. Er zijn rond de 80 kraampjes. Deze markt is heel leuk voor kinderen door de zogenoemde ‘Heinzel kabouters’ die overal verstopt zitten. Daarnaast is hier ook de ijsbaan als Heinzels Wintermärchen met een mooie brug over het ijs.
Haltestelle: Heumarkt
Kerstmarkt in Keulen Heimat der Heinzal ©Thilo SchmülgenSprookjeskerstmarkt op de Rudolfplatz
Nog een leuke kerstmarkt in het centrum dat heel leuk is om met je kinderen te zien is de ‘Märchenweihnachtsmarkt.’ Hier zie je alle zestig marktkraampjes gebaseerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Vooral de bewegende sprookjesfiguren zijn erg leuk. Kijk altijd even op de daken van de kersthuisjes waar je diverse sprookjesfiguren zult herkennen. Er staat ook een kerstboom die 20 meter hoog is. En zoek ook de nieuwe Adventskalender, er wordt iedere dag een deurtje geopend.
Haltestelle: Rudolfplatz

Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt am Schokoladenmuseum
Deze kerstmarkt die direct voor het chocolademuseum ligt is op het maritieme thema gericht. Hier staan prachtig gedecoreerde tempeltenten met houten vloeren en daken met punten die je aan zeilen van schepen doet denken. Er zijn 70 stalletjes die je producten uit de hele wereld aanbieden. Hier hoor je niet alleen maar kerstliedjes maar ook Shanti muziek. Voor de kinderen zijn er onder andere jonglerende Rheinpiraten en een ouderwetse draaimolen.
Haltestelle: Schokoladenmuseum

Weihnachtsmarkt im Stadtgarten
In de Stadtgarten, het oudste park van Keulen, is dit jaar alweer de negende keer dat deze kerstmarkt met meer dan 80 kraampjes plaats vindt. Je kunt er gemoedelijk op houten banken zitten en genieten van Eintöpfe, elsässische Flammkuchen, Crêpes, Raclettes en Waffeln met uiteraard een glaasje Glühwein erbij. Voor de kinderen zijn er sprookjes, poppenkastspelers, kindertheater en vuureters.
Haltestelle: Friesenplatz

Wil je meer informatie, dan is hier de link van het Bureau van Tourisme in Keulen. Je vindt het kantoor ervan tegenover de Keulse Dom (kathedraal)

Met het Boemeltreintje de kerstmarkten bezoeken
Tijdens de kerstmarkttijd kun je in Keulen het gezellige geelgroene boemeltreintje nemen die dagelijks iedere 15 minuten rijdt naar vier verschillende kerstmarkten in de stad. Kijk op hun website om de exacte route te bekijken. Er zijn meerdere mogelijkheden, je kunt slechts een klein stukje meerijden of een rondvaart doen (hop on, hop off). De kaartjes zijn bij de haltes te koop.
Klik hier voor de route en informatie.
Kerstmarkt in Keulen ©pascale hans