Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstmarkt Frankfurt am Main

Kerstmarkt Frankfurt am Main

Het bijzondere van de kerstmarkt in Frankfurt is de omgeving. Want de stad staat bekend om zijn vele skyscrapers die er altijd al prachtig uitzien maar tijdens de donkere dagen voor de kerst is het helemaal schitterend. Veel van de hoge gebouwen hebben dan verlichting en dat geeft nog een extra cachet aan de kerstmarkt.

Kerstmarkt in Frankfurt am Main
Het leukste is de kerstmarkt gelegen op de Römerberg omdat daar alle prachtige vakwerkhuizen staan. En als je omhoog kijkt zie je natuurlijk de schitterende wolkenkrabbers op de achtergrond. Op de Römerberg staat een enorme dennenboom voor het stadhuis die ieder jaar door een andere stad cadeau wordt gedaan. Het heeft zo’n 5000 LED lichtjes en 360 kerststrikjes. Ernaast is een grote kerstkribbe. Wat een grote attractie is, is de carrousel. Die is mooi versierd en heeft mooie beschilderingen en er zijn veel paarden.

Je kunt op de Römerberg volop kraampjes vinden waar je wat kunt eten, lekker is bijvoorbeeld de kaasfondue. Ook zijn er bijzondere kerstballen die door kleine bedrijfjes in Zuid-Duitsland worden gemaakt, heel bijzonder en leuk als cadeautje.
Kerstmarkt Frankfurt am MainCopyright foto van Frankfurt Tourismus + Congress GmbH

Een mooie kraam is het 300 jaar oude vakwerkhuis dat naast de Paulskirche staat. Hierin is ‘Imkerei Wagner’ gevestigd en er worden 50 verschillende soorten honingspecialiteiten verkocht, honingwijnen en bijenwas kaarsen.

In Frankfurt is de kerstmarkt gelegen bij de Römerberg, langs de Mainkai en Liebfrauenberg tot de Hauptwache.

Warme Apfelwein en de Bethmännchen
Je kunt er niet omheen, maar in Frankfurt drink je warme Apfelwein. Maar natuurlijk kan je ook een glas Glühwein nemen. Wat ook typisch uit Frankfurt is, is de lekkernij ‘Bethmännchen’ dat uit marsepein en amandelen bestaat. Ook leuk om deze zogenoemde Bethmännchen als cadeautje mee naar huis te nemen, ze zijn vaak leuk verpakt.

Frankfurter VVV
Klik hier voor de website van het Tourismus bureau

Openingstijden: van 10.00 tot 21.00 uur en zondag vanaf 11 uur
De kerstmarkt is dit jaar 2015 van 25 november tot en met 22 december en opent de 25ste om 17.00 uur.