Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

In Düsseldorf kun je van de ene naar de andere kerstmarkt slenteren. En daar zijn hele leuke bij, je kunt bijvoorbeeld op de historische marktplaats van Jan Wellem beginnen. Dan naar de schaatsbaan, de Engeltjes markt en de Sternchenmarkt (sterretjes).

Kerstmarkt in Düsseldorf
Er zijn honderden hutjes met lekkernijen en zoetigheden die je kunt kopen en hutjes waar je chocolademelk of Glühwein kunt drinken. En dan het vele ambachtswerk waar leuke authentieke spulletjes worden verkocht. De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar van 20 november tot en met 23 december 2014 met wisselende openingstijden.

De marktplatz van Jan Wellem
Direct op de marktplaats voor het historische renaissance stadhuis in de Altstadt zie je de gezellige hutjes rondom het standbeeld van Jan Wellem op het paard. Je kunt hier allerlei ambachten bekijken waar ze leuke cadeautjes maken zoals handgemaakte kaarsen, glaswerk en handbeschilderde engeltjes bijvoorbeeld. Vergeet niet de bijna honderd jaar oude draaimolen te bekijken.
Kerstmarkt in Düsseldorf © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbHSchaatsbaan
Op de Gustaf-Gründgens-Platz voor de Schouwburg is een schaatsbaan van 450 vierkante meter. Deze staat omringd door leuke traditionele houten kraampjes.
Op en bij de Schadowplatz zijn er leuke dingen voor kinderen te doen omdat hier een overdekt poppentheater en draaimolens zijn.

In de stijl van de oude herenhuizen
Op de Flinger Straße staan hutten die als façades de vorm van oude herenhuizen hebben.

Sternchenmarkt
Dan heb je nog de enorme hoeveelheid lichtjes die ze op de Sternchenmarkt hebben aangebracht. Je vindt deze op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus bij het Stadtbrückchen.
Kerstmarkt in Düsseldorf ©pascale hansEngelchenmarkt op de Heinrich-Heine-Platz
Hier zie je overal gouden engeltjes rondom het muziekpaviljoen dat op zich al een plaatje in Jugendstil stijl is. Op de achtergrond is het supermooie luxe warenhuis Carsch Haus. Reken maar dat hun etalage uitblinkt in kerstversiering. Je kunt hier niet alleen traditionele lekkernijen krijgen, maar ook de nieuwere hapjes en drankjes. En vergeet niet vanaf hier over de winkelstraat Königsallee te wandelen, de etalages zijn super ingericht en je ziet hier de mooiste sieraden, mode, schoenen, serviezen en cadeautjes.

Klik hier voor de website van het toerisme bureau.