Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstmarkt in Dresden

Kerstmarkt in Dresden

Dresden is the Place to be als je op zoek bent naar een romantisch weekendje. De stad is al een plaatje zonder kerst met zijn vele barokke gebouwen, de Frauenkirche en de Semper Opera. De kerstmarkt in Dresden is van 28 november tot en met 24 december.

Vanaf het station begint het direct en kun je al genieten van een kerstmarkt langs de Prager Straße. Dan natuurlijk op de beroemde Altmarkt en over de Neumarkt tot op de andere kant van de rivier de Elbe op de Hauptstraße en bij Neustädter Advent im Dresdner Barockviertel.

Striezelmarkt in Dresden
De Striezelmarkt is genoemd naar de Dresdner Kerststol. Je kunt deze kerststollen op deze markt dan ook volop vinden en de markt wordt zo genoemd vanwege zijn vorm. Ook is het de oudste kerstmarkt in Duitsland.

Vooral voor kinderen is dit een leuke markt en wordt er een heel programma aangeboden zoals Bakken in de kerstbakkerij, een poppentheater, de telefoon van de Kerstman waar kinderen hun wensen kunnen vertellen of waar ze een gedicht kunnen voorlezen. Maar er is ook een bioscoop met sprookjesfilms, een kinderijsbaan en veel andere leuke dingen voor kinderen.
Er is een vol programma waar voor ieder wat te vinden is en voor elke leeftijd. In totaal zijn er 182 verschillende dingen te zien en beleven zoals zang, dans en muziek.
Kerstmarkt in Dresden ©Sylvio Dittrich
Klik hier voor de website over de Striezelmarkt

Klik hier voor het toerisme bureau met informatie