Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstkoekjes zandtaartdeeg

Kerstkoekjes zandtaartdeeg

Kerstkoekjes zandtaartdeeg. Deze klassieke koekjes van zandtaartdeeg, de zogeheten Mürbeteigplätzchen, zijn makkelijk om te maken en heel leuk om met je kinderen te bakken. Je kunt deze koekjes leuk en nog lekkerder maken met allerlei leuke versiersels. Het hoeft natuurlijk niet want ze zijn zo al lekker maar het ziet er natuurlijk gezellig uit. In Duitse warenhuizen en speciaalzaken vind je ongelooflijk veel koekjesvormpjes in de mooiste creaties, dus je kunt je lekker uitleven.

Strooisels van Dr. Oetker
Dr. Oetker heeft een aardig assortiment met decoratie strooisels als minifeest, chocolade, zilveren pareltjes of andere leuke speciale kerstversiersels. Zo kun je de mooiste kunstwerkjes maken.

Benodigdheden voor ongeveer 30 koekjes:
200 gram meel
1 pakje bakpoeder
50 gram suiker
100 gram boter
1 ei

Kerstkoekjes vormpjes

Voor het glazuur:
180 gram poedersuiker
6 eetlepels jus d’orange

In een kom doe je de meel met de boter die je in kleine stukjes hebt gedaan. Dan het ei er bij en de suiker. Met een handmixer waarvan je de kneedhaken gebruikt het deeg mengen. Als het nog een klein beetje kruimelig is, kun je het tot een glad deeg kneden. Doe het deeg in een kom en dek het met vershoudfolie af en zet het ongeveer een half uurtje in de koelkast.

Daarna kun je het deeg op het aanrecht uitrollen tot een dikte van ongeveer 3 millimeter. Verwarm de oven op 170 graden met boven- en onderhitte. Leg bakpapier op de bakplaat. Je kunt nu het deeg met de kerstvormpjes uitsteken en op de bakplaat leggen.

Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes rond de 10 tot 15 minuten.

Glazuur op de koekjes
Voor het glazuur doe je de poedersuiker in een kommetje en ongeveer 6 eetlepels jus d’orange en goed roeren. Met een kwastje alle koekjes ermee bestrijken. Dan kun je direct de versiersels erop doen, zorg dat het nog een beetje vochtig is zodat de versiersels goed op de koekjes blijven liggen.

Guten Appetit!