Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Kerstbakkerij met Franziska Schweiger

Kerstbakkerij met Franziska Schweiger

In de kerstbakkerij gaat het binnenkort weer beginnen en komen de vanille geurtjes, kaneel en vele andere kruiden je weer tegemoet. Tijd dus voor banketbakker en patissier Franziska Schweiger om een kookboek te maken met de meest fantastische kerstkoekjes en gebak.

Als er een plaats is, waar in de tijd voor kerst kleine wonderen gebeuren, dan is het in de keuken’, zegt Franziska Schweiger. Ze heeft het zelf meegemaakt toen ze als klein meisje in de keuken bij haar oma in Rosenheim was. Daar zat ze op de tafel en hielp haar oma met bakken.

Die Alle Jahre wieder Zimtstern und Vanilleduft Weihnachtsbäckerei
Dat is de lange titel van haar kerstbakkerij boek waarin ze 55 recepten heeft verzameld. Ze laat lezers aan haar familietraditie deelnemen, want ze verraadt tips en kneepjes uit het vak en laat zien hoe je klassiekers als de Duitse Zimtsterne kerstkoekjes, sprits en speculaas het lekkerst kunt bakken. Ook laat ze creatieve verrassingen zien want de zandtaartdeeg-boterhartjes van haar oma combineert ze bijvoorbeeld met een citroen crème. Of de Florentiner gebak met pijnboompitten. Ze geeft aan meerdere klassieke recepten haar eigen twist en om het mooi in het Duits te zeggen: Rezeptideen, die aus alten Plätzchen neue Schätzchen machen.

Het boek is een echte aanrader en staat vol lekkere recepten en mooie foto’s.
Kerstbakkerij met Franziska SchweigerAuteur Franziska Schweiger
Franziska Schweiger is afgestudeerd voor banketbakker én Patissier en heeft de passie om te bakken van haar oma geërfd. Met haar man, de TV kok Andreas Schweiger heeft ze sinds 2006 het sterrenrestaurant Showroom 2 in München. Met haar eerste bakboek heeft ze nu een droom in vervulling zien gaan.

Boek: Die Alle Jahre wieder Zimstern und Vanilleduft Weihnachtsbäckerei
Uitgever: GU, Gräfe und Unzer Verlag uit München
Auteur: Franziska Schweiger
ISBN: 978-3-8338-4179-8
128 pagina’s met ongeveer 80 kleurenfoto’s

Klik hier voor de website van de uitgever