Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Het Joshua profiel van Sebastian Fitzek

Het Joshua profiel van Sebastian Fitzek

Het Joshua profiel van Sebastian Fitzek. Als Max Rohde zijn tienjarige pleegdochter Jola ophaalt wordt hij in de auto gebeld. Het is een stervende man die Max dringend wil spreken in het ziekenhuis. Jola moet in de auto wachten terwijl Max de man bezoekt. De zieke man vertelt Max dat Joshua hem uitverkozen heeft en dat hij moet vluchten. Alleen! En minstens een jaar moet wegblijven.

Als Max terug komt bij zijn auto is Jola verdwenen. Ze wordt ongedeerd teruggevonden bij de kliniek, wel gedrogeerd maar verder is er niets gebeurd. Als hij thuiskomt vertelt zijn vrouw Kim ook nog eens dat ze hem verlaat.
Het Joshua profiel
Enkele maanden later als Max met Jola in de auto rijdt, wordt deze opeens in volle vaart aan de zijkant aangereden en wordt Jola echt ontvoerd. Max wordt zelf wakker in het ziekenhuis en als hij ondervraagt wordt door de politie hoort hij opeens in één oor de stem van zijn dochter. ‘Zeg alsjeblieft niets, papa,’ fluistert ze. ‘Alsjeblieft papa, geen woord. Anders zal hij me doden.’ Jola moet van een blad voorlezen en verzoekt haar vader de lade van zijn nachtkastje te openen. Hij moet er een handgranaat uit pakken en zeggen dat hij zelf zijn dochter in zijn macht heeft.

Dan kan Max met de handgranaat in zijn handen uit het ziekenhuis vertrekken. Hij ontvoert nu zelf iemand, een vrouw die pakketten bezorgd. Op zoek naar zijn dochter. De gebeurtenissen volgen zich snel op zoals we van Fitzek gewend zijn en de spanning ook. Het gaat allemaal razendsnel maar je kunt het goed volgen.

De personen in het boek worden zeer goed beschreven zoals zijn vriend en advocaat Christoph Marx die de bijnaam ‘Toffi’ heeft. En zijn broer Cosmo die in een gesloten psychiatrische inrichting zit met als diagnose pedofiele psychopaat. Er is een enorme zoektocht waarbij je ook de criminelen leert kennen. En als je zo’n beetje aan het einde van het boek bent en eindelijk denkt weer te kunnen ontspannen, blijkt dat er nog een heel verhaal bij komt dat nóg spannender is. Wat een goede schrijver…

Wil jij dit boek kopen, klik dan hier of wil je het E-book kopen, klik dan hier

Auteur
Sebastian Fitzek komt uit Berlijn (1971) en studeerde Rechtswetenschappen. Hij werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negentwintig talen. Eerder verscheen van hem het boek Afgesneden in het Nederlands. In Duitsland kun je veel meer boeken van hem kopen in de Duitse taal.

Auteur: Sebastian Fitzek
Vertaler: Lucienne Pruijs
Genre: psychologische thriller
ISBN: 9789044349870
Ebook ISBN: 9789044349887
Aantal pagina’s: 384
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Overamstel uitgevers
Prijs: € 19,99 en voor het Ebook € 4,99