Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

IJssalon Breda in Keulen

IJssalon Breda in Keulen

Met een prachtig groot terras en uitzicht op de middeleeuwse ‘Hahnentorburg’ zit je hier heel gezellig. Direct om de hoek de Mittelstraße met de duurste winkels in Keulen.  Daarbij komt dat ik vaak gehoord heb dat de ijssalon Breda de beste van de stad is van verschillende inwoners. Dus dat wordt lekker ijs uitproberen.

Als je denkt dat de naam iets met de stad Breda in Nederland te maken heeft, dan heb je het mis. De Italiaanse eigenaar heeft Breda als achternaam, dus dat daar geen verwarring over bestaat. De inrichting heeft een grote counter vol verschillende ijssoorten voorin en achter in de zaak zijn allerlei gezellige zitjes. En dan het terras buiten natuurlijk niet vergeten.
IJssalon Breda in Keulen ©pascale hansIJssalon Breda in Keulen
Hier wordt al het ijs dagelijks vers gemaakt van met name natuurlijke producten. Hoorntjes heten hier Wundertüte. Deze kun je kiezen als aardbeien Tüte, After Eight Tüte, chocolade Tüte en de Rote Grütze Tüte (watergruwel in het Nederlands).
Natuurlijk kun je ook aan de counter kiezen uit de vele verschillende lekkere smaken.

Bekers vol ijs bij ijssalon Breda
De keuze aan grote bekers ijs is enorm. Van caramel, bananasplit, chocolade, vruchten, aardbeien, kiwi tot een Raffaello beker of wat dacht je van een typisch Duitse Schwarzwald beker? Vanaf vierenhalve euro heb je al zo’n beker. Verder is er ook yoghurt ijs en spaghetti ijs.

Op het servetje staat: Il buon gelato per tutti le stagioni en zo is het maar net, het ijs voor ieder jaargetijde!
IJssalon Breda in Keulen ©pascale hansOpeningstijden dagelijks van 10.30 – 23.00 uur

Vervoer: Trams 1, 7, 12 en 15 en uitstappen bij Rudolfplatz
Pfeilstraße 8 Wijk: Altstadt-Nord